Leeuwenberg onderuit bij Amstelpark

Sport 83 keer gelezen

Leidschendam - Het eerste gemengde team van tennisvereniging LTC Leeuwenbergh, bestaande uit Claire Verwerda, Linda Gerth, Martina Nevrlka, Kevin Boelhouwer, Pieter Koetsier en Franz Sydow, trad gisteren aan tegen het Amsterdamse Amstelpark. Het zou een dag worden vol verrassingen.

 In het team van Amstelpark dook Anastasia Yakimova op, voormalig top 50 speelster van de wereld met een huidige ranking van 250 (WTA). Leeuwenbergh begon echter heel knullig met een 1-0 achterstand daar één van de spelers te laat was bij de ploeguitwisseling. Linda Gerth verweerde zich kranig tegen Yakimova doch zij was toch een maatje te groot. Claire Verwerda speelde tegen aartsrivale Elise Moeijs een zinderende 3-setter die zij met 6-4 verloor.

De enige herensingle werd gewonnen door Kevin Boelhouwer die met 7-5 7-5 Paul Monteban opzij zette en dus begon Leeuwenbergh met een 3-1 achterstand aan de dubbels.

De damesdubbel ging in 2 sets verloren, de herendubbel echter met Pieter Koetsier en Kevin Boelhouwer werd gewonnen met 6-2 6-4 zodat het dus aankwam op de gemengd dubbels. Het werden twee krakers van 3 setters waarbij de gemengd dubbel van Pieter Koetsier en Claire Verwerda met 7-6 in de beslissende tie-break verloren ging en de gemengd dubbel van Kevin Boelhouwer en Martina Nevrlka met 7-6 in de beslissende tie-break gewonnen werd.

Uiteindelijk ging Leeuwenbergh naar huis met een 5-3 verlies en een ontstemde coach Gerard van Hellemondt. Volgende week speelt het eerste team van Leeuwenbergh op 28 april de inhaalwedstrijd tegen de Metselaars in Scheveningen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant