V.l.n.r. Franz Sydow, Pieter Koetsier, Martina Nevrlka, Linda Gerth, Gerard van Hellemondt en zittend Claire Verwerda en Kevin Boelhouwer.
V.l.n.r. Franz Sydow, Pieter Koetsier, Martina Nevrlka, Linda Gerth, Gerard van Hellemondt en zittend Claire Verwerda en Kevin Boelhouwer.

Leeuwenbergh wint van Metselaars

Actueel 132 keer gelezen

Leidschendam - Het eerste mixed team van LTC Leeuwenbergh heeft afgelopen zondag goede zaken gedaan door met 5-3 van de Metselaars te winnen.

De sleutel van de winst lag bij de dubbels. Leeuwenbergh kwam met 3-1 achter uit de single partijen. Alleen Kevin Boelhouwer wist zijn single te winnen van Roy de Valk 6-3 en 6-4. Dat 5 goede spelers nog geen goed team maken, bleek wel bij de Metselaars, Leeuwenbergh won alle partijen in straight sets.

 

Bij zowel de herendubbel, de damesdubbel als de mixed-dubbel blonk het team van Leeuwenbergh uit door teamspirit en veerkracht. Vooral de damesdubbel van Claire Verwerda en Martina Nevrlka leverde een spektakel op, waarbij het spelpeil zeer hoog was. Ook de mixed-dubbels van Boelhouwer/Nevrlka en Koetsier/Verwerda, die respectievelijk met 6-1/6-4 en 6-1/6-2 gewonnen werden, was geolied teamwerk.

Coach Gerard van Hellemondt en teamcaptain Pieter Koetsier konden tevreden zijn zowel met de uitslag als het vertoonde spelbeeld. Volgende week zondag wacht de confrontatie met koploper Zandvoort. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur op de Lindelaan en Leeuwenbergh lijkt er klaar voor.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant