Een muur van kunst aan de Parkweg

Ondernemer in Beeld 438 keer gelezen

Voorburg - Voor kunstliefhebbers is er aan de Parkweg in Voorburg veel te doen. Met de uitbreiding van galerie en kunstuitleen Forum Art van het naastgelegen winkelpand en het gebruik van de daarnaast gelegen etalages van Gemello is met het presenteren van schilderijen een kleurrijke muur van kunst ontstaan. Achter de mooie etalages van Parkweg 40 en 42 gaat een galerie schuil vol prachtige kunstwerken. Zij bieden een ruime collectie schilderijen en grafieken, maar ook een brede collectie beelden, glaswerk, inlijstingen en ophangsystemen.

Forum Art heeft het naastgelegen pand bij de galerie betrokken. De enthousiaste eigenaren Nell en Marco Monasso geven aan hiermee de kunstcollectie nog beter te kunnen presenteren. Daarnaast is de collectie tevens flink uitgebreid met een aantal nieuwe kunstenaars. Enkele belangrijke namen in de kunstcollectie zijn Peter Donkersloot, Gerdine Duijsens, Jeroen Buitenman, Selwyn Senatori, Malucu en Floyd Douglas. De officiële opening vond zaterdag 13 december plaats. Dit was tegelijkertijd de start van een bijzondere overzichtsexpositie van de kunstenares Maria de Vries waarmee Forum Art al ruim 15 jaar samenwerkt.

Kunstuitleen
Bij Forum Art is kunst voor iedereen bereikbaar. Door het kunstuitleensysteem is het mogelijk een kunstwerk te huren en tegelijkertijd te sparen voor het uiteindelijke doel: eigenaar worden van een kunstwerk. Met dit flexibele systeem maken zij kunst toegankelijk voor iedereen. Je betaalt een percentage en daarvan is tweederde spaaropbouw.

Dit spaartegoed kan worden gebruikt om het kunstwerk uiteindelijk aan te kopen. Wil je het kunstwerk omruilen dan is dat ook geen probleem en gaat het opgebouwde spaartegoed mee naar het nieuwe kunstwerk.

De dienstverlening bij Forum Art gaat verder. Als men kunstadvies op locatie wil en dat kan zijn voor een woonhuis maar ook kunstadvies op kantoor dan komen Marco of Nell langs met een aantal kunstwerken. Zo wordt er een presentatie in de beschikbare ruimtes geboden waardoor men een goed beeld kan krijgen om zo een eventuele keuze te kunnen maken. En als de keuze is gemaakt zorgen zij er desgewenst ook voor dat het kunstwerk netjes wordt opgehangen.

Nieuw
Nell: “Nieuw in de collectie is fotografie van de kunstenaars Jef Poldervaart en Nissim Men. Deze foto’s zijn nabewerkt met verf, olie en inkten en daarna voorzien van een glascoating. Wat een bijzonder mooi effect geeft.”

Marco: “Door de jaren heen hebben we meerdere stijlen toegevoegd. We bieden niet alleen kunst voor het hele moderne interieur maar men kan bij ons ook terecht voor het klassiekere werk. Ons uitgangspunt om kunst in de collectie op te nemen is dat het ons beiden moet aanspreken”.

Ook nieuw zijn de prachtige hand beschilderde olifanten van The Elephant Parade, dit is een mooi opgezet initiatief ter bescherming van de Aziatische olifant. Hiervan gaat een groot gedeelte van de omzet naar deze Foundation.

Niet alle werken hangen of staan in de galerie. Forum Art beschikt ook nog over een grote opslagruimte. Op de website www.forumart.nl is het complete aanbod te vinden.

De galerie is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant