Cranio-sacraal therapie door Wanda Linssen

Actueel 464 keer gelezen

Voorburg - Stress, een algeheel onbehagelijk voelen tot aan burn-out klachten aan toe, hoofdpijn, pijn na een val, zenuwpijn en andere chronische klachten. Bij al deze klachten biedt Wanda Linssen-Theissing, van natuurgeneeskundige praktijk Samanas, graag haar helpende professionele hand. “Na mijn behandeling voelen mensen zich krachtiger, minder onzeker en zitten ze lekkerder in hun vel”, vertelt Wanda in haar praktijkruimte in Essesteijn.

Haar natuurgeneeskundige praktijk steunt op twee belangrijke pijlers, Cranio-sacraal therapie en Ayurvedische massages. Cranio-sacraal, betekent van schedel tot heiligbeen. Tijdens de behandeling voelt Wanda met de handen op het lichaam, veelal in het gebied tussen schedel en heiligbeen naar het ritme van het cranio-sacrale systeem.

Zij voelt hoe de doorstroming is en waar de blokkades zitten. Vervolgens wordt door zachte intentionele druk het systeem weer aangezet tot doorstroming. “Ons hele lichaam kan goed functioneren, dankzij de elasticiteit van bindweefsel en dankzij het juiste ritme van het hersenvocht, het cranio-sacraal ritme genoemd.

Dit ritme kunnen we beschouwen als de ademhaling van het zenuwstelsel. Dit stelsel regelt de werking van alles wat er in het lichaam gebeurt.” Ayurvedische massage is een van de drie belangrijke behandelmethodes van de aloude Indiase geneeswijze Ayurveda.

Wanda is zo’n twintig jaar geleden geïnteresseerd geraakt in de natuurgeneeskunde. Zij is ingeschreven bij de beroepsvereniging V.B.A.G. als natuurgeneeskundig therapeut. Eveneens is zij geregistreerd CranioSacraal therapeut, opgenomen in het therapeuten register, van de NCSV: Nederlandse CranioSacraal Vereniging.

In haar praktijkruimte in haar woning aan de Populierendreef 674 in Voorburg heeft zij al menig patiënt van klachten verlost. “Ik heb een jongetje van 7 jaar behandeld die last had van extreme hoofdpijn als gevolg van een hersenvliesontsteking. De behandeling heb ik gedaan na overleg met de neuroloog. Door de CranioSacraal therapie kan ik ervoor zorgen dat de spanning in zijn hoofd verdwijnt. Voor hem is het vanzelfsprekend, wanneer hij weer last van hoofdpijn krijgt, dat hij bij me komt.”

Wilt u meer weten over de behandelingen die Wanda geeft kijk dan op www.samanas.nl of bel naar 06 50652001.

Workshop
In haar praktijk ontmoet Wanda veel jonge mensen met veel stress. “In deze hectische tijd moeten zij alle ballen in de lucht houden. Zij hebben de zorg voor huishouden en kinderen, eventuele ouders, werk, vrienden , familie en overige sociale verplichtingen.”

Het is volgens Wanda veel effectiever om dit soort klachten niet alleen maar individueel te blijven behandelen, maar mensen samen te brengen zodat ook iedereen van elkaars ervaringen kan leren. In januari 2015 start Wanda met een workshop van vijf bijeenkomsten, die gericht is op het leren onderkennen en hanteren van dit spanningsveld.

“Wat wil ik en kan ik er aan doen en hoe kom ik tot een herstel van evenwicht.” Op de website www.vanvoldoennaarvoldoening.nl is meer informatie te vinden over de workshops die Wanda vanaf januari 2015 gaat geven.








Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant