Plantekeing voor deelgebied Park 't Loo.
Plantekeing voor deelgebied Park 't Loo.

Meer water en groen

Actueel 103 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De gemeente werkt intensief samen met het Hoogheemraadschap van Delfland aan meer water en groen in de gemeente. Dit om een prettig groen woon- en werkklimaat voor alle inwoners te realiseren en wateroverlast te verminderen. De goede samenwerking tussen beide partijen werd bekrachtigd met een ondertekening van de officiële samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van het Waterspoorpark en de herinrichting van Park ’t Loo.

Beide parken worden unieke, waterrijke stadsparken waar jong en oud, validen en minder validen kunnen vertoeven, wandelen, spelen of op een andere manier van de natuur kunnen genieten. De projecten zijn de kroon op het werk dat voortkomt uit het gezamenlijke waterplan 2007-2015.

De werkzaamheden in het Waterspoorpark starten in januari 2015 en worden naar verwachting afgerond in september 2015. Een jaar daarna begint de uitvoering in Park ’t Loo.

Waterspoorpark
Het waterspoorpark wordt aangelegd om de waterberging en de waterkwaliteit in de Veen- en Binkhorstpolder te verbeteren. In deze stedelijke polder is nog onvoldoende open water om nu en in de toekomst bij hevige neerslag al het regenwater te kunnen opvangen.

Langs de spoorlijn is bovendien volop kans voor nieuwe natuurwaarden met broedeilandjes en waterplanten. Daarvan profiteert de waterkwaliteit. Naast meer en beter water komen er nieuwe parkstructuren, bruggen, wandelroutes en diverse zitplekken.

Historisch Park t Loo
Ook Park t Loo, een twee kilometer doorgaand stadspark, krijgt een ingrijpende opknapbeurt. Delfland investeert in dit plan om ook hier te zorgen voor flink extra open water van goede kwaliteit. Watergangen die nu nog doodlopen, worden onderling met elkaar verbonden.

In het ontwerp wordt de rijke cultuurhistorie van de Loo-zone zichtbaar gemaakt door een uitkijkheuvel. De zichtlijn tussen de buitenplaatsen Huis ten Bosch en Vreugd en Rust wordt weer zichtbaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant