Jos Tissen.
Jos Tissen.

Cursus De kracht van de eigenwaarde

Actueel 194 keer gelezen

Iedereen wordt wel eens geconfronteerd met een gebrek aan zelfvertrouwen. Maar als dit je leven beheerst kan Jos Tissen met de cursus 'de Kracht van de Eigenwaarde', je op natuurlijke wijze leren op je best te zijn zonder jezelf op te jagen of onnodige stress op te roepen. "De cursus bevat elementen van verschillende levensbeschouwingen en van moderne psychologie en heeft enkel als doel om mensen inzicht in hun eigen mogelijkheden te geven", vertelt Jos Tissen.

Ieder mens is onderdeel van een sociaal netwerk waarbinnen zij beïnvloed worden door onder andere familieleden, buurtgenoten en collega's. De impact van deze beïnvloeding kan vergaande gevolgen hebben op iemands functioneren en welbevinden. Dit inzicht kreeg Jos nadat hij zelf deelnam aan meerdere cursussen van 'More to Life'. "Mijn vader was militair en zo was zijn vader. Zijn liefde voor ons was onvoorwaardelijk, maar zijn gebrekkige zelfvertrouwen uitte zich in autoriteit en afstand. Het zelfvertrouwen van mijn moeder had door het vroeg verantwoordelijk zijn voor jongere broertjes en zusjes en het vroegtijdig overlijden van haar vader ook een deuk opgelopen wat zich vertaalde in het idealiseren van onafhankelijkheid. Ik combineerde deze standpunten in een voorlopige en zoals later bleek hardnekkige levensinstelling." Jos heeft jaren geworsteld met een laag zelfbeeld wat zich uitte in boosheid, wantrouwen en onrustig gedrag.

Door het 'More to Life' programma wordt de cursist zich bewust van zijn of haar beste persoonlijke kwaliteiten. De cursist leert meer authentiek, zorgzaam en echt te zijn. De cursist leert om op een andere wijze te reageren op uitdagingen en confrontaties, in plaats van het herhalen van automatisch gedrag dat is ontwikkeld door ervaringen in het verleden. Door een collega werd Jos attent gemaakt op het 'More to Life' cursusaanbod.

Jos: "In die enkele cursus kon ik mijn verzet tegen autoriteit laten varen, zag ik de rode draad tussen gebeurtenissen in mijn leven en leerde ik tegenslagen in mijn werk los te zien van mijn eigenwaarde. Het onmiddellijke resultaat was onder andere het verdubbelen van de bedrijfsomzet, een verlangen naar verdere groei en de middelen daarvoor. Die verdere groei leverde een goede relatie met mijn kinderen op en het herontdekken van mezelf onder de lagen van overtuigingen waaronder ik me had bedolven. Naarmate ik leerde die lagen te ontdoen van hun macht, verbeterde mijn relatie met mezelf en met anderen en groeide mijn dankbaarheid." Jos heeft vele cursussen van het 'More to Life' cursusprogramma gevolgd en mag zich inmiddels instructeur noemen. Hij wil zijn ervaring vanuit deze cursus graag delen met anderen en hen meer inzicht geven in hun eigen mogelijkheden. "De kaart van je leven wordt in de eerste 10 jaar opgebouwd. In die periode wordt een automatisch gedrag aangeleerd."

De cursus die Jos op 6 dinsdagavonden geeft, heet 'The Power of Selfesteem' of 'De Kracht van de Eigenwaarde'. De cursus wordt gegeven in 6 opeenvolgende sessies van elk drie uur (20 en 27 januari, 3, 10, 17, en 24 februari van 19.00 tot 22.00 uur). Deelname kost €150. De cursus vindt plaats aan de Laan van Nieuw Oosteinde 217 in Voorburg. Jos geeft een niet-goed-geld-terug garantie voor als de cursus achteraf gezien niet het gewenste resultaat heeft gebracht. Inschrijven kan via jos.tissen@laan217.nl. Meer informatie: https://www.lokaalloket.nl/leidschendam-voorburg/subproduct.php?id=87663 .

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant