Priscilla ontving een zilveren ashanger voor de as van haar overleden vader (foto: Michel Groen).
Priscilla ontving een zilveren ashanger voor de as van haar overleden vader (foto: Michel Groen).

Gouden kerstwensen vervuld in Leidsenhage

Actueel 347 keer gelezen

In de weken voor Kerst stond Winkelcentrum Leidsenhage in het teken van een Gouden Kerst. De gelijknamige stichting wilde met de jaarlijks terugkerende kerstactie Gouden Kerst de kerstgedachte breed uitdragen en zoveel mogelijk mensen een fijne kerst bezorgen door wensen te vervullen. Daartoe werden onder meer goudkleurige kerstballen verkocht en waren er diverse activiteiten.

Wensen konden worden ingediend bij het Gouden Kersthuisje op de overdekte Rozemarijn en via internet. In de afgelopen twee weken werden al diverse Gouden Kerstwensen vervuld. Van de ruim 100 wensen worden er 35 vervuld die passen in de opzet van de Stichting Gouden Kerst. Zo werden dinsdag 6 januari de families Groenheide, Van Moorsel en Kassels bij restaurant Gina ontvangen voor een 3-gangen diner. De familie Hanna is op een andere datum te gast.

Overleden familieleden
Vorige week woensdagmiddag werden in Leidsenhage de wensen Gabriëlle Thiebou, Priscilla Bruijnius en Astrid Kuiper vervuld. Allereerst kreeg Astrid het samensmeden van haar trouwring met die van haar overleden echtgenoot aangeboden bij Juwelier Alexander. Vervolgens kreeg een geëmotioneerde Priscilla op haar werk bij groentehandel Middendorp een zilveren ashanger overhandigd, waarin zij de as van haar afgelopen jaar overleden vader altijd bij zich kan dragen.Bij warenhuis V&D werd 's middags een kinderfietsje aangeboden aan Gabriëlle Thiebou. Tot slot zou er zondag 11 januari een optreden plaatsvinden van de bluesband Bas Paardekooper & the Blue Crew op een huisadres in Leidschendam. Dit op aanvraag van een dochter; voor haar doodzieke vader die fan is van deze band.

Goede doel onder de aandacht
Afgelopen december was Winkelcentrum Leidsenhage gastheer van de Stichting Gouden Kerst en de locatie voor het Gouden Kersthuis."Wij hebben ons langdurig ingezet het goede doel onder de aandacht van het (winkelend) publiek te brengen. Dit zowel op locatie als via diverse media. En dat is aardig gelukt", vindt centrummanager Jos Zuijdwijk."Ondanks het feit dat het publiek tegenwoordig overspoeld wordt met goede doelen, is het ons en onze bezoekers gelukt alle geselecteerde wensen - maar liefst 35 - te vervullen. De wensen die vervuld zijn, variëren van huishoudelijke apparatuur, voedselpakketten en dagjes uit tot zeer persoonlijke wensen als de zilveren ashanger (veel te vroeg overleden vader) tot een privé-optreden van de favoriete bluesband van een doodzieke vader. Dit was de laatste wens die wij in vervulling wilden laten gaan." Overigens is nog niet bekend of dit is gelukt omdat bij het schrijven van dit artikel nog niet bekend was of de betrokkene tijdig ziekenhuis LUMC mocht verlaten en of zijn ziekte het wel zou toelaten. Op TV West komt zondagavond 25 januari een 20 minuten lange nabeschouwing over de actie Gouden Kerst 2014. Het Gouden Kersthuis is inmiddels verwijderd en opgeslagen en wacht op een volgende bestemming. Meer informatie op www.goudenkerst.nl.

Bij warenhuis V&D werd een kinderfietsje aangeboden aan Gabriëlle Thiebou (foto: Michel Groen).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant