Boerderij Westbosch (archieffoto gemeente Leidschendam-Voorburg).
Boerderij Westbosch (archieffoto gemeente Leidschendam-Voorburg).

Monumentale boerderij Westbosch verkocht

Actueel 11.600 keer gelezen

Leidschendam - Boerderij Westbosch aan de Koningin Julianaweg in Leidschendam is per 1 januari verkocht. De nieuwe eigenaar, een echtpaar uit Voorburg, gaat dit rijksmonument voor bewoning geschikt maken. Tevens zal de huidige stal van Westbosch worden omgebouwd tot een moderne living.

Met de verkoop is een einde gekomen aan pogingen van Vereniging Erfgoed Leidschendam de boerderij een publieke bestemming te geven. Vanaf eind 2011 heeft Erfgoed Leidschendam geprobeerd op de boerderij - in haar ogen het enige nog resterende stukje Veur van weleer - een lokaal museum te vestigen in combinatie met een historische groentenhof op het weiland.

Een plan daartoe ontmoette bij het toenmalige college van burgemeester en wethouders, de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg en het bestuur van de Westbosch Stichting echter geen enthousiasme.

De Vereniging Erfgoed Leidschendam is erin geslaagd enkele voorwerpen van de boerderij die zijn gerelateerd aan het markante leven van de zussen Ka en Mien van der Drift te bewaren, waaronder een kar waarmee de dames decennialang huis aan huis zuivelproducten bezorgden.

Idsard Bosman, medewerker van het gemeentearchief Leidschendam-Voorburg, werkt op dit moment aan een boek over de geschiedenis van boerderij. Het boek verschijnt naar verwachting in 2016.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant