Jedsel Markes, Steven Sanchez Angulo & Rowendy Schoop tijdens de RKAVV-training op het veld van SV Valkenswaard (PR RKAVV/Jelle Abma).
Jedsel Markes, Steven Sanchez Angulo & Rowendy Schoop tijdens de RKAVV-training op het veld van SV Valkenswaard (PR RKAVV/Jelle Abma).

Clubs bereiden zich voor op tweede seizoenshelft

Sport 218 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Vrouwen zaterdag tweedeklasser RKAVV nam zaterdag in Topsporthal IISPA in Almelo deel aan de allereerste editie van de strijd om de KIF Damcup NL, een in Zweden op grotere indoor (kunstgras)velden razend populair toernooi tijdens de koude winterstopmaanden daar. De fysiek hard spelende zaterdag hoofdklasser SC Klarenbeek, dat RKAVV twee keer (1e poulewedstrijd & 1/2e finale) met 2-0 versloeg, werd winnaar.

RKAVV, dat haar overige poulewedstrijden van eersteklassers JeRaNi Sports (2-1) en SVZW (1-0) en de kwartfinale van FC Berghuizen (0-0, 3-1 na strafschoppen) op karakter en met goed spel won, werd zelf verdienstelijk 3e door de kleine finale van de vooraf beoogde eindwinnaar en hoofdklasser Jong Heerenveen te winnen (0-0, 7-6 na strafschoppen). Beide clubs misten één strafschop, waarna de beide keepsters het duel moesten beslissen. Sterre van der Zalm schoot raak, waarna haar collega naast schoot. Brons was een mooie beloning en de moeite van het lange reizen waard.

Wilhelmus
Zaterdag vierdeklasser Wilhelmus hervatte de training maar oefende nog niet. Elftalleider Evert Wagter: "Zaterdag spelen we al het restant van de gestaakte wedstrijd tegen en bij Leidsche Boys (14:30 uur), waaraan de spelers van beide clubs part noch deel aan hadden. Voltallig zijn we nog niet. Onze overwegend bij multinationals werkende buitenlandse spelers en studenten komen langzaam terug van reces of van familie." Zondag tweedeklasser en 2C-herfstkampioen Wilhelmus ging het weekend op teambuilding naar Oosterhout. "Dat was vooral gericht op gezelligheid", zegt hoofdtrainer Haico Herbert, die geen training, oefenwedstrijd of groepsgesprek op het programma had staan. "We zijn wel actief geweest, maar alleen een keer met footgolf. In de eerste week van 2015 hebben we keihard getraind. Donderdagavond waren er nog een paar bij die last hadden van de training van dinsdagavond. Ik geloof meer in hard en gedoseerd trainen. De spelers moeten het op het veld laten zien." Het in alle rust toewerken naar de tweede seizoenshelft past bij Herbert. "Dat doen we bewust en deden we de eerste seizoenshelft al. We zijn herfstkampioen, maar het is nog een lange weg om zomerkampioen te worden. Ik staar me daar niet op blind. Ons eerste doel is een periodetitel. We zullen onze plannen en alternatieven klaar moeten hebben. Ik denk niet dat onze tegenstanders veel anders zullen gaan spelen. Zaterdag oefenen we eerst nog in Delft om 14:00 uur tegen Full Speed."

Jubileumboek
Scheidend clubvoorzitter Frank Nihof hecht er overigens aan te melden dat iedere belangstellende ("Óók oud-leden en belangstellenden voor (club)geschiedenis!") het jubileumboek 'v.v. Wilhelmus 100 jaar 1913-2013' kan bestellen. "Het A4 formaat boek met harde kaft ligt klaar, inclusief de jubileumactiviteiten die hebben plaatsgevonden, bevat 212 pagina's rijke Wilhelmushistorie en kost bij voorinschrijving €25,=; erna in de losse verkoop €29,50 zolang de voorraad strekt. Na Rob Lagerberg (rlagerberg@ziggo.nl) of Marcel Commers (marcel@commers.nl) te hebben gemaild krijgt men een inschrijfformulier, dat ingevuld terug gemaild of gezonden moet worden. De voorinschrijving sluit op 31 januari 2015. De boeken worden uiterlijk begin maart geleverd."

Forum Sport
Zaterdag eersteklasser Forum Sport had een fantastisch trainingsweekend in Mierlo. Hoofdtrainer André Lourens: "Vrijdagavond hebben we een groepsbespreking gehouden. Vanuit de spelersgroep werd veel ingebracht. Belangrijkste thema was hoe we ervoor kunnen zorgen dat wanneer het even niet gaat we niet door de ondergrens zakken. Zaterdagochtend hebben we getraind, zaterdagmiddag getennist, gesquasht, of gefitnesst. Naar de sauna kon ook. Zaterdagavond hebben we gebowld en is men uit geweest. Zondagochtend hebben we nog gewandeld. 's Middags hebben enkele spelers nog gebruik gemaakt van de sportfaciliteiten daar." De 'nieuwe' assistent-trainer Pierre Schultz was ook mee. Lourens: "Zo zie ik hem niet. Ik ben blij met Pierre. Het is logisch dat de club eerst binnen eigen gelederen is gaan zoeken naar een vervanger voor Steve Kenepa. Deze jonge groep heeft veel ondersteuning nodig om stabieler te worden. Voor de continuïteit is het eerder betrekken van de jeugd ook belangrijk. Pierre kent onze jeugd en heeft als speler en hoofdtrainer veel ervaring met selectievoetbal opgedaan. We hebben de krachten gebundeld en onze eerste indrukken zijn goed." Het weekend was dus geslaagd. Lourens: "Graadmeters zijn de lachsalvo's van de jongens. Die waren er volop. En de momenten die vroegen om serieus bezig te zijn, deed iedereen dat ook. Zaterdag oefenen we om 14:30 uur in en tegen zondag tweedeklasser Schipluiden."

SEV
Zaterdag derdeklasser SEV bleef thuis en oefende zaterdag thuis tegen collega derdeklasser uit een andere poule Die Haghe. Het werd 0-1. Voor hoofdtrainer Frank Dobbe was dat een tegenvaller. "We hadden de eerste drie trainingen van 2015 scherp afgewerkt, maar daar zag ik niets van terug. Het simpele van A naar B spelen ging al moeizaam. Ik weet dat ze beter kunnen. Daarom maak ik mij ook geen zorgen, maar ik maak me daar wel druk om." Midweeks oefent SEV nog tegen Forum Sport en zaterdag om 14:30 uur komt FC Zuidland, óók eersteklasser (!), op bezoek. Dobbe: "Kan RKAVV even zien hoe die club speelt. Zij spelen begin februari voor de beker tegen ze. Ik verwacht dat de prima trainingsweek vorige week deze week wel een goed vervolg krijgt."

Stompwijk'92
Zondag derdeklasser bleef ook thuis en zou zondagmiddag bij collega derdeklasser uit een andere poule Graaf Willem II VAC in Wassenaar oefenen. Het oefenduel werd echter door Stompwijk'92 afgezegd omdat het geen representatief elftal op de been kon brengen. Bij de club is overigens hoofdtrainer Ted van Berkel enige tijd afwezig. Hij is aan een nekhernia geopereerd en hoopt tegen het einde van de winterstop de training en coaching weer te kunnen hervatten. "Het is een pittige maar geslaagde operatie geweest. De zenuwpijn die ik heel lang heb gehad is weg, maar de wondpijn nog niet. Een geluk bij een ongeluk is dat ik weinig van het trainingsproces bij Stompwijk'92 mis, omdat veel selectiespelers momenteel op wintersport zijn. De spelers die er wel zijn trainen onder leiding van elftalleider Rob van Benten en tweede elftaltrainer Yorrick Boon door. Het niet doorgaan van de oefenwedstrijd zal daarmee te maken hebben, denk ik, maar ik heb nu even andere dingen aan mijn hoofd." Zondag oefent Stompwijk'92 thuis om 14:00 uur tegen MMO.

RKAVV
De RKAVV-selectie was donderdagavond tot en met zondagmiddag op trainingskamp in Leende. De selectie van hoofdtrainer Bas Steffens bereidde zich er optimaal voor op de tweede seizoenshelft. "We hebben een groepsgesprek gevoerd, één keer getraind & gespeeld, het PSV-stadion bezocht, een voetbalquiz gedaan, zijn een avondje wezen stappen en hebben ter afsluiting op zondagochtend getennist. Dat is goed voor de groep. Tijdens het groepsgesprek hebben we evaluatiegespreksformulieren uitgedeeld. De komende tijd vinden individuele gesprekken plaats aan de hand van die formulieren. Die gesprekken willen we in alle rust houden en gedegen laten voorbereiden." Leuke bijkomstigheid was de landelijke exposure die RKAVV kreeg. NPO Radio 1 Journaal verslaggever Bert van Slooten kwam vrijdag naar de training op het veld van SV Valkenswaard. Via de link http://nos.nl/artikel/2012858-voetbalkampen-deze-winter-populair.html kan de reportage, die maandagochtend werd uitgezonden, nog beluisterd worden.

Leerzaam
Op het veld van SV Braakhuizen in Geldrop verloor RKAVV zaterdag de oefenwedstrijd van VVSB (0-4), dat in hetzelfde hotel verbleef. Naast anderen scoorden Giovialli Serbony (ex-Tonegido) en voormalig RKAVV-jeugdspeler Michael van Laere (30) één keer. Van Laere vertrok in zijn jeugd naar Excelsior Rotterdam en spelde vervolgens bij UVS, VVSB en Argon. Sinds 2010 is hij opnieuw bij topklasser VVSB. Hij heeft bij de topklasser aangekondigd na dit seizoen te zullen stoppen. "VVSB was voor ons een toptegenstander", zegt Steffens, die goede fases van zijn club zag. "VVSB gaf veel druk en zat kort op de eerste bal. Daar hadden we het lastig mee. Doelstelling was te kijken of we daar onderuit konden voetballen door snel te handelen en vooruit te denken. We kregen bij 2-0 ook een hele grote kans, maar in plaats van 1-2 werd het 0-3. Dat gaf 10 minuten een mentale knak, maar na de 0-4 hebben we de zaken weer goed opgepakt. Kortom een leerzame wedstrijd. De geleverde arbeid was prima. Zondag oefenen we thuis om 14:00 uur tegen DHC."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant