Marjorie Coers:
Marjorie Coers: "Toen ik dit bureau drie jaar geleden opstartte was er nog geen sprake van een participatiewet" (foto: Inge Koot).

Servicebureau SansSouci zorgt voor zorgeloze oude dag

Ondernemer in Beeld 852 keer gelezen

Voorburg - Door de overheid wordt het zelfstandig blijven wonen van ouderen gestimuleerd door goede voorzieningen op het gebied van zorg en wonen. Maar hoe zit het met het sociale netwerk van de ouderen. Veel ouderen voelen zich eenzaam. Een groot maatschappelijk probleem dat door de nieuwe participatiewet alleen maar groter dreigt te worden. Marjorie Coers van Servicebureau SansSouci geeft ouderen persoonlijke aandacht en zorg gebaseerd op de wensen en interesses van de ouderen.

"Toen ik dit bureau drie jaar geleden opstartte was er nog geen sprake van een participatiewet", vertelt Marjorie. "Ik begon mijn bureau met het idee eenzame mensen en mantelzorgers van ouderen ondersteunende diensten aan te bieden." De nieuwe wetgeving gaat ervan uit dat ouderen met professionele hulp van thuiszorg en van kinderen, buren en anderen in hun omgeving zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Maar wat nu als je kinderen elders in het land wonen en de buren zelf ook op leeftijd zijn. SansSouci is een particulier bureau dat de oudere medemens maatwerk op het gebied van welzijnszorg aanbiedt. "Ik ben er niet alleen voor het samen winkelen en wandelen maar ik verdiep mij ook intensief in het verleden, heden en toekomst van mijn cliënten. Voor sommige cliënten ben ik de eerste contactpersoon voor de zorg, ik ga mee op bezoek bij de huisarts of haal medicijnen bij de apotheek. Ik bouw een vriendschap en vertrouwensband op met mijn cliënt."

Marjorie Coers heeft jarenlang als vrijwilliger in verzorgings- en verpleeghuizen gewerkt. Hierdoor heeft de Voorburgse veel gevoel en affiniteit gekregen bij het helpen en begeleiden van (oudere) mensen. Haar jarenlange werkervaring op secretarieel en administratief gebied komen haar ook van pas bij de begeleiding van de ouderen. "Voor bijvoorbeeld het aanvragen van thuiszorg of het vervangen van een paspoort." Eigenlijk moet Marjorie van alle markten thuis zijn. "Ik moet met mensen uit allerlei milieus om kunnen gaan en moet daarbij een brede maatschappelijke ontwikkeling hebben. De een wil praten over klassieke muziek en de ander over kunst of boeken. Maar weer een ander vindt het heerlijk om samen te breien of boodschappen te doen."

SansSouci betekent 'zonder zorg', en het motto van het servicebureau is niet voor niets 'een zorg minder'. "Alles wat ik voor de oudere doe is ook een zorg minder voor de kinderen. Er zijn kinderen van ouderen die er best wat voor over hebben om enigszins ontlast te worden. Of als ze bijvoorbeeld ver uit de buurt wonen is het heel prettig te weten dat er iemand je vader of moeder begeleidt."

SansSouci speelt niet in op de nú nijpende op handen zijnde veranderingen in 2015. Het bureau bestaat al drie jaar en begon destijds al met het oog op de veranderingen in de ouderenzorg. "Ik heb inmiddels al heel wat cliënten en hun kinderen en mantelzorgers met veel plezier en met raad en daad bijgestaan."

Op de website www.servicebureausansouci.nl is meer informatie te vinden over Marjorie en haar bureau. Maar bellen kan natuurlijk ook: 070-386 4397 en 06-40420227.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant