Foto: Wil Kouwer
Foto: Wil Kouwer

Voorburger Nieboer benoemd tot Ridder

Actueel 350 keer gelezen

Rijswijk - De penningmeester van de Stichting Museum Rijswijk, de heer F.E. Nieboer uit Leidschendam-Voorburg, nam per 1 januari afscheid van het museumbestuur. Als dank ontving hij donderdag 22 januari bij zijn afscheid in het museum een Koninklijke onderscheiding. Hij is door de koning benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Nieboer stond aan de wieg van de grote metamorfose van het museum: een nieuwe vleugel en het door hem en het bestuur zo gewenste onderkomen in het museum van het Rijswijks Historisch Informatiecentrum.

Met name is het aan de heer Nieboer te danken dat de nieuwbouw tot stand kon komen na het werven van sponsoren en de verkoop van losse bouwstenen. In totaal werd - mede door zijn inzet - maar liefst één miljoen euro aan sponsorgeld opgehaald voor het realiseren van de uitbreiding/nieuwbouw. De totstandkoming van de Canon van Rijswijk is mede daarvan betaald.

De heer Nieboer ontving voor zijn inzet bij het museumbestuur een Koninklijke onderscheiding op donderdag 22 januari tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van zijn afscheid. De Rijswijkse burgemeester Michel Bezuijen speldde de onderscheiding op bij de heer Nieboer, die eerder nauw betrokken was bij het realiseren van een Ronald McDonaldhuis in Den Haag, als voorzitter van een betrokken stichting.

Vanaf de oprichting in 1998 is Nieboer voorzitter van de Stichting Rijswijkse Historische Projecten. Aanleiding van de oprichting was de vondst van het grafveld uit de Steentijd op Ypenburg. Verder was hij succesvol betrokken bij de uitgave van de historische reeks over Rijswijk, tot nu toe al 27 uitgaven.

Buiten zijn historische interesses is Nieboer betrokken bij de Stichting Voortgezet Onderwijs (VO) Den Haag, als lid van de Raad van Toezicht. Deze stichting is het bevoegd gezag van 10 VO-scholen in zowel Den Haag als Rijswijk. Duizendpoot Nieboer is verder nog bestuurslid van 'Monument Pulchri Studio'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant