De vlag wordt gehesen met de vertegenwoordigers van de verschillende partijen.
De vlag wordt gehesen met de vertegenwoordigers van de verschillende partijen.

Vernieuwd Duivenvoorde geopend

Actueel 192 keer gelezen

Leidschendam - Warm worden de genodigden onthaald in het vernieuwde dienstencentrum Duivenvoorde dat onder andere dankzij adviesbureau Alphaplan, Dura Vermeer architect, Wooninvest, leden van het DB, Engelsman (tuinaanleg), geestelijke gezondheidszorg, wijkverpleegkundigen en donateurs een prachtige metamorfose heeft ondergaan.

Tapijt in speelse kleuren en dessins en een combinatie van appelgroep en paars in meubilair met markante aandachtspunten zoals een open haard, sfeervolle bibliotheek en indrukwekkend dressoir. Het nieuwe centrum is met circa 220 m2 uitgebreid en beslaat een totale oppervlakte, inclusief winkel, van bijna 1000 m2. De levensduur van dit centrum is met de renovatie en uitbreiding met circa 25 jaar verlengd.

Vlag
De officiële opening vond afgelopen vrijdag plaats. Leo van Ewijk, voorzitter van Stichting Duivenvoorde memoreert die middag alle betrokken partijen in zijn speech terwijl de genodigden nippen aan hun drankje en smullen van de mooie en smakelijke hapjes die geserveerd worden. Bij openingen horen handelingen. Er wordt een vlag gehesen. In de vlag -en in het logo- vinden we in vier velden de partijen terug die in het centrum gevestigd zijn: het kantoor van Duivenvoorde en beheerder, Multifysio (fysiotherapie), Florence (kantoor wijkteam en dagbehandeling) en winkel Vreeburg Versmarkt.

Vrijwilligers
Het gerenoveerde centrum heeft een entree met balie, grote recreatiezaal van ruim 200m2, een keuken (kookstudio), een uitgiftebalie in een centrale hal, vergaderruimtes en ruimtes voor fysotherapie (behandel- en bewegingsruimte), ruimte voor dagbehandeling (inclusief rustruimte en MIVA-toilet). Van het centrum maken diverse groepen – onder leiding van zo'n zestig vrijwilligers- gebruik: de bibliotheek, balspelen, schilderen/tekenen, bingo/sjoelen, creatief knutselen, biljarten. Ook een kapper en een pedicure hebben in het complex een mooie plaats gekregen. 's Zondags vinden er kerkdiensten plaats. Ook verdere uitbreiding staat op het programma, zoals periodieke maaltijdvoorzieningen. De samenwerking tussen professionele organisaties en vrijwilligers is zonder meer uniek te noemen

Doelgroep
Duivenvoorde is een woningcorporatie met 55+ als primaire doelgroep met een woningbezit van ruim 400 woningen op twee locaties binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg. Mede vanwege de nieuwe regelgeving moeten mensen langer thuis wonen. Het vernieuwde centrum geeft een antwoord op de recente ontwikkelingen ten aanzien van wonen-welzijn-zorg. Zie voor meer informatie ook www.stichting-duivenvoorde.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant