Afbeelding
Vlietkinderen is een Groep 0 gestart (archieffoto Vlietkinderen).

Groep 0 in Brede School Waterlelie

Actueel 190 keer gelezen

Leidschendam - Vanuit de samenwerking tussen ATB De Springplank en de kinderopvang van Vlietkinderen wordt in de Brede School aan de Prinsenhof in Leidschendam gestart met een 'Groep 0'.

In groep 0 worden peuters van de peuterspeelzalen en dagopvang van Vlietkinderen vanaf de leeftijd van 31/2 jaar in één lokaal samengebracht met de jongste kleuters van De Springplank. In deze groep spelen de kinderen samen en leren zij wat het betekent om naar de basisschool te gaan. Hierdoor is de stap voor de kinderen om naar school te gaan een stuk kleiner, wat hen sterkt in hun persoonlijke ontwikkeling. Spelen en leren in een bekende omgeving met vertrouwde gezichten maar met net iets meer uitdaging. Voor de kleuters is het een moment om even uit hun eigen groep te zijn en weer even lekker te spelen zonder alle 'grote' kinderen om hen heen.

Opening en modeshow
De officiële opening van Groep 0 is donderdagochtend 5 februari. De feestelijkheden starten om 10:00 uur en duren tot 11:30 uur. De openingshandeling wordt verricht door wethouder Saskia Bruines. Zij zal ook het woord nemen om het belang van dit initiatief, Groep 0, toe te lichten aan de ouders van de kinderen die gebruik maken van Groep 0 en genodigden. Aansluitend kan men, onder het genot van een kopje koffie/thee met iets lekkers, genieten van een heuse 'peutermodeshow'. Deze modeshow past in het thema 'Kleding' waar op dit moment mee gewerkt wordt in de Piramide/VVE peuterspeelzalen. De peuters van Vlietkinderen kinderdagverblijf Duimelijntje doen hier ook aan mee.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant