Afbeelding
De onderscheiden buddy's.

Drietal buddy's onderscheiden

Actueel 105 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Voor een drietal buddy's uit Leidschendam-Voorburg, Joke Broeren, Titia Jagroep en Jan Wieringa, kon de maand januari bijna niet mooier afgesloten worden.

Zij ontvingen, uit handen van de Haagse wethouder Karsten Klein, de Stadsspeld voor bijzondere bewezen diensten. Het drietal zet zich ruim 10 jaar in voor de, ook in onze gemeente actieve, organisatie Buddy Netwerk. Daarvoor gaat het trio wekelijks op bezoek bij nog zelfstandige wonende mensen (ook wel 'maatjes'), die chronisch, levensbedreigend ziek en/of eenzaam zijn.

De wethouder karakteriseerde de drie buddy's, als mensen die gezelligheid en hartelijkheid hoog in het vaandel hebben staan en dit ook graag overbrengen. "Soms uit eigen ervaring maar ook uit de directe nabijheid weten de drie als geen ander hoe belangrijk het is dat er in moeilijke situaties mensen zijn die willen helpen, die er voor je willen zijn. Door goed te luisteren, aandacht te geven en een gesprek te kunnen voeren, voegen zij heel veel toe aan de kwaliteit van iemands leven", aldus de wethouder.

"We mogen trots zijn op deze drie kanjers die daarmee het belang van het vrijwilligerswerk in het algemeen en een organisatie als Buddy Netwerk nog maar eens onderstrepen." Ook buddy worden? Kijk op: www.buddynetwerk.nl voor het volledige vrijwilligersaanbod of bel: 070-3649500.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant