Bestuursleden Wim van Rossen en Leny Rolvink (l.) van wijkvereniging Nieuw Duivenvoorde met Aart Paardekooper van het CDA voor De Poort.
Bestuursleden Wim van Rossen en Leny Rolvink (l.) van wijkvereniging Nieuw Duivenvoorde met Aart Paardekooper van het CDA voor De Poort.

Wijkgebouw De Poort blijft

Actueel 1.046 keer gelezen

Leidschendam - Het wijkgebouw De Poort in de Leidschendamse wijk Duivenvoorde gaat niet onder de slopershamer. Het college van B&W heeft vlak voor de kerstvakantie besloten om het wijkgebouw, dat de wijkvereniging Nieuw-Duivenvoorde van de gemeente huurt, van de lijst van te slopen panden te halen.

In combinatie met de verlaging van de maatschappelijke huurtarieven heeft de wijkvereniging hierdoor een goed toekomstperspectief, is de gemeente van mening. Het buitenonderhoud van het pand is op orde. Met het binnenonderhoud kan de wijkvereniging nu zelf aan de slag. Wijkgebouw De Poort is hiermee ook toegevoegd aan de lijst van 25 panden waarvoor een energieadvies wordt opgesteld.

Dit advies houdt in dat het energielabel wordt bepaald en aangegeven wordt welke investeringen gedaan kunnen worden om een hoger energielabel te halen en wat daarvan de kosten en terugverdientijden zijn. Ook wordt bij de gemeentelijke panden bekeken of er mogelijkheden voor zonne-energie zijn. De rapportages hierover verwacht de gemeente in april of mei te ontvangen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant