Het duo Eva&Shannon en Lotje Kerkhoff (foto: Ot Douwes).
Het duo Eva&Shannon en Lotje Kerkhoff (foto: Ot Douwes).

Eva en Shannon en Lotje Kerkhoff zijn door

Actueel 447 keer gelezen

Op donderdag 29 januari was het derde Open Podium Jeugd 12+ van Stichting Talentenloods in Dekker's Hoeve in Voorburg. Het was een muzikale topavond met een verrassend optreden van Luuk Seetz (12 jaar), die vervolgens onderdeel werd van de goochelact van Jannes de Goochelaar.

Drumschool Voorburg had maar liefs vier afgevaardigden: twee net gestarte bands: Fok Jeh, een 3-koppige jongensband die de spits afbeet (12-14 jaar) en No Traces, een band van 4 meiden (14-15 jaar). De zangeres Laura Kempenaers (15) zong ook een prachtig zelfgeschreven nummer van achter de piano, waarmee zij zichzelf begeleidde. Daniël Nolet (18) sloot de avond af met een eigen nummer op de gitaar.

Talents
De gekozen Two Talents van de avond, die door mogen naar de slotavond, waren Lotje Kerkhoff (14) en het duo Eva Huizing (15, Dalton College Voorburg) en Shannon Lichtendahl (16) met hun glasheldere stemmen en gitaar. Lotje Kerkhoff was de comeback en liet een eigen nummer horen achter de piano en werd bij het nummer Nobody's Perfect van Jessie begeleid door haar muziekdocente Paulette Overdevest. Ook deze keer werd er weer vrolijk gejamd in de pauze waarna de jury met de uitslag over de brug moest komen.

Optredend raadslid
De jury van deze avond bestond uit Hans Peter Klazenga, raadslid Gemeentebelangen, die zelf ook optrad met Rogier Engel met hun eigen nummer Nothing, Patty Jacobs directeur St. Trias en juryvoorzitter Ilona van Haenen Muziek. De jury was over iedereen zeer lovend en sprak hun complimenten uit over de hoge kwaliteit van de zelfgeschreven nummers.

Meedoen
Laat je ook zien op het Open Podium Jeugd 12+. Het is een feest voor wie optreedt en wie komt luisteren. De volgende avond is op donderdag 26 februari, waar ook aandacht wordt besteed aan sporttalent. In maart is er aandacht voor multimedia. In totaal zijn er zes Open Podium avonden met de slotavond op zaterdag 16 mei in Theater Ludens aan het Burgemeester Feithplein in Voorburg.

Aanmelden
Kijk op www.talentenloods.nl waar ook het online-aanmeldingsformulier op staat en op de facebookpagina. Ook kun je eerst komen kijken voor je aanmeldt en gaat optreden. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van het Van Ravesteynfonds, het Koepelfonds, de Rabobank Zoetermeer-Vlietstreek, het Vlietgemeenschapsfonds en de gemeente Leidschendam-Voorburg. Partycentrum Dekker's Hoeve en Theater Ludens stellen hun ruimte beschikbaar. Haenen Muziek en Drumschool Voorburg ondersteunen het open podium met benodigdheden voor muziek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant