Wethouder Rozenberg overhandigt de prijs aan Don van Laere (foto/tekst: Alexander Wagener).
Wethouder Rozenberg overhandigt de prijs aan Don van Laere (foto/tekst: Alexander Wagener).

Don van Laere wint Sportprijs

Sport 222 keer gelezen

Onder toeziend oog van een groot aantal bestuurders van sportverenigingen uit Leidschendam-Voorburg werd sportklimmer Don van Laere (15) maandagavond tijdens het derde Sportcafé van Sport & Welzijn tot winnaar van de Sportprijs Leidschendam-Voorburg 2014.

De jongste van de drie genomineerden, waaronder verder judoka Do Velema (19) en cricketer Viv Kingma (20), kreeg de meeste stemmen van het publiek. Uit handen van scheidend sportwethouder Frank Rozenberg reikte de beker en de bijbehorende cheque van SPORT2000 Voorburg uit. Van Laere was blij met de uitverkiezing en had het eigenlijk niet verwacht.

"Do is Nederlands, Europees en wereldkampioen geweest, en Viv heeft als international al een Wereldkampioenschap meegemaakt. Zij hadden de sportprijs ook verdiend. Mijn internationale loopbaan moet nog beginnen." De Leidschendammer werd in 2014 Nederlands Jeugd Kampioen Boulderen. Ook de Nationale Competitie Lead 2014 zette hij ongeslagen op zijn naam.

Boulderen is het ongezekerd klimmen van een korte, vaak erg moeilijke, route op een relatief kleine rots, steen of kunstmatig gebouwde muur. Lead (moeilijkheidsgraad) is het gezekerd 'voorklimmend' klimmen (de één na de ander) van dezelfde route

"In het weekend kreeg ik van de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging te horen dat ik officieel deel mag uitmaken van Oranje. En nu deze prijs. Het kan niet op."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant