Geslaagde bijeenkomst Veilig Wonen Scan

Actueel 95 keer gelezen

Het toenemend aantal woninginbraken in Oud Voorburg is aanleiding voor de gemeente Leidschendam-Voorburg, de Wijkvereniging Oud Voorburg, politie Haaglanden en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) om juist in deze wijk een pilot te starten, met als doel de inbraakgevoeligheid terug te dringen.

Inwoners met postcode 2271, die daartoe huis aan huis een schriftelijke uitnodiging ontvingen, bleken zich massaal te hebben aangemeld voor de voorlichtingsavond op donderdag 5 februari. Omdat 'de Voorhof' zoveel belangstellenden (300 aanmeldingen!) niet kon herbergen werd uitgeweken naar de naastliggende Grote Kerk. Wijkagent Sjoerd Duit gaf onder de titel op een zeer tot de verbeelding sprekende manier 'een kijkje in de keuken van de inbreker'.

Ook de zogenaamde 'babbeltrucs' kwamen aan de orde, alsmede de hoofdtaken van de politie, de nazorg voor gedupeerden en de belangrijke rol die het Buurt Preventie Team Oranje op het gebied van inbraakpreventie speelt. De heer H.J. Kaptein van het CCV gaf tal van nuttige tips. Hij toonde voorbeelden van inbraakwerend hang- en sluitwerk, legde uit wat de betekenis is van het (2 sterren) SKG keurmerk en noemde de voordelen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW); dat laatste geeft in veel gevallen overigens ook korting op de premie van de inboedelverzekering.

De Veilig Wonen Scan, die in opdracht van het Ministerie van Veiligheid en Justitie door het CCV in beperkte mate gratis kan worden aangeboden aan de inwoners van Oud Voorburg, houdt in dat op afspraak een onafhankelijke adviseur van het Centrum bij mensen thuis komt om de woning, van buiten én binnen, op veiligheid te controleren. Hang- en sluitwerk wordt nagekeken, veelvoorkomende inbraakmethoden worden besproken en men krijgt praktische tips over wat je zelf kunt doen om een woninginbraak te voorkomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant