Liefdevol carnaval in Gaandrië

Actueel 129 keer gelezen

Komende week barst het carnavalsfeest weer los in Stompwijk. Waar een klein dorp groot in kan zijn, een groot feest voor jong en oud. Alle leeftijdsgroepen worden bij het feest betrokken van de Gaanders.

Onder leiding van Prins Marcel, Page Yvonne en Opper Frans maken de Gaanders het carnavalsprogramma bekend. Het motto dit jaar is, vanwege Valentijn, 'Alles is Liefde'. Ook dit jaar zal de optocht in Leidschendam starten, nadat de burgemeester de hamer uitgereikt heeft aan de Gaanders, het startsein voor het feest.

Vrijdag 13 februari start het carnavalsweekend met een tienerdisco (10-14 jr.) samen met jeugdprins Daan en jeugdpage Monica van de Koomers, in de kelder van het dorpshuis bij Infinity met deejay Kevin. Aanvang; 19 uur tot 22.30 uur.

Zaterdag 14 februari is er de 'Alles is Liefde' optocht, verplichte inschrijving via www.degaanders.nl. De start is om 11.00 uur in Leidschendam (verzamelen 9.30 uur), of 13.00 uur start bij Scheria (verzamelen vanaf 12 uur).

De optocht zal tussen twee en half drie bij Het Blesse Paard aankomen. Aansluitend is er het startcarnaval op het kruispunt van de Meerlaan. Na de optocht is er het gekostumeerde bal oftewel het grote Gaanders carnavalsbal, in Het Blesse Paard vanaf 21.00uur. Prins Marcel en zijn Page Yvonne gaan voor in de polonaise tijdens het carnavalsfeest.

Afgelopen jaar was de zaal met meer als 500 bezoekers bijna te klein. Veel bezoekers waren in de meest mooie creaties te bewonderen, waarmee overigens ook dit jaar weer prijzen te verdienen zijn. 'Alles is Liefde' is het motto wat centraal staat tijdens dit bal.

Voorverkoop kaarten vanaf zaterdagmiddag in Het Blesse Paard. Er zijn prijzen voor de best verklede man/vrouw/groep.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant