Afbeelding
impressie van het toernooi.

VV/ZZ Zaalvoetbaltoernooi eert Oude Glorie

Sport 364 keer gelezen

Stompwijk - Zaterdag was de 31e finaleavond van het VV/ZZ Zaalvoetbaltoernooi in Stompwijk; het toernooi voor locale bedrijven- en gelegenheidsteams. Volgens organisator Martijn Oudshoorn was het slotstuk weer een doorslaand succes.

"Onder de naam Zetrakoski Zetrakoskini wordt het toernooi in de winterstop al sinds 1985 georganiseerd. Aanvankelijk in de Klaverhal in Zoeterwoude, toen sporthal De Meerhorst er nog niet was. Na 25 jaar vond de toenmalige organisatie het wel welletjes. Met een aantal anderen ben ik er toen ingestapt. Ieder jaar loopt het dorp ervoor uit." Speler van het eerste uur Edwin Develing (oud-speler Stompwijk'92 & RKAVV) is daar blij mee. "Het is een uniek toernooi, en elk jaar weer een bijzonderheid. Martijn en zijn organisatie doen dit op hun eigen manier en met veel enthousiasme."

Ieder toernooi heeft zijn thema. Dit jaar was dat Goud van Oud. Als pauzeact van de finaleavond werd dan ook een speciale GOUD VAN OUD wedstrijd tussen ZZ en Team O'Neill, twee teams die al 31 jaar meedoen, gespeeld.. "Zelfs een 'vergeten' voetballer als Sem Nazloomian was er bij. Hij kwam ineens opdagen", zegt Oudshoorn, die speciaal voor de gelegenheid herinneringsmedailles had laten maken die hij door de 'nachtburgemeester van Stompwijk' en dit jaar ook Prins Carnaval van De Gaanders Marcel Zuidgeest liet uitreiken.

"Niet iedereen is meer in staat om te voetballen maar ze waren allemaal van de partij, óók als supporter." Team O'Neill won door doelpunten van Edwin Develing (2) en Ferry van Haver met 3-2. Jos Olyhoek scoorde beide doelpunten van ZZ. De achtste, kwart-, halve en finale van het VV/ZZ Toernooi werden op één avond gespeeld. Zes wedstrijden moesten door strafschoppen worden beslist, waardoor de finale pas na middernacht eindigde. In de halve finale won Team O'Neill na strafschoppen van het jongere IB Vestmannaeyjar. Tim Vurens, zoon van oud-prof Edwin en laatste man van RKDEO A1, scoorde de beslissende.


FC Benson (Stompwijk'92 zaal 2), naar oud RKC-speler Fred Benson spelend in RKC tenue, won de tweede halve finale met 1-0 van De Broekies (team van Hans & Rob van Benten). FC Benson, met Stompwijk'92-spits Joeri van der Salm op doel en centrale verdediger Marco Westerman, won de finale uiteindelijk afgetekend met 6-0. In het vrouwentoernooi won Epiladies van Revenge of Boe!. Na de 0-0 waren strafschoppen daarvoor noodzakelijk.

Topscorer van het toernooi werd Ed van Rijn (9 doelpunten) van Van Rijn Transport. Bij de vrouwen was dat Anouk Kulk (6 doelpunten) van toernooiwinnaar Epiladies. Most Valuable Player Men werd Edwin Vurens. Bij de vrouwen werd oud-jeugdinternational Chelsea Disseldorp, die het hele toernooi moeiteloos bij de mannen speelde, Most Valuable Player Women. Beste Keeper van het toernooi werd Joeri van der Salm.

 

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant