Doelpuntenmaker Nicolas Verkoijen (Wilhelmus (za.)) was een ware plaag voor S.V. Wassenaar (foto: Alexander Wagener)
Doelpuntenmaker Nicolas Verkoijen (Wilhelmus (za.)) was een ware plaag voor S.V. Wassenaar (foto: Alexander Wagener)

Eerste seizoensoverwinning Wilhelmus (za.)

Sport 502 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - SEV-BSC'68 & MZC'11-RKAVV (vr.) werden afgelast. RKAVV (vr.), Wilhelmus (zo.) en RKAVV zijn komend weekend vrij.

DSO-Forum Sport 2-3 (1-0)

Doelpuntenmakers: Joshua Steenvoorden (1-1) & Matthijs Seilberger (1-2 (strafschop) & 2-3).
Beide doelpunten- en smaakmakers van de eersteklasser liepen tegen een gele kaart aan. "Ja, dat ga je nu ook krijgen", zegt hoofdtrainer Andre Lourens. "Joshua is nu volgens mijn boekje een wedstrijd geschorst en Matthijs staat op scherp. We leven van wedstrijd naar wedstrijd. Ons doel zaterdag was om boven DSO en verder van de degradatiestreep te komen. Dat is gelukt, al zijn we er nog lang niet. We bekijken de zaak van week tot week." Lourens was tevreden over zijn twee debutanten uit A1. "Daniël ziet situaties goed, heeft een mooie trap en heerst waar hij heersen moet. Hij heeft toekomst wanneer hij fysiek sterker wordt. Alleen een vrije trap en een strafschop heeft hij moeten incasseren. Met een beetje mazzel had Leo de 1-3 gescoord. Zijn werklust en rust voor de ploeg zijn voorbeeldig. Hij is ook goed coachbaar. Het is voor beiden een stappie hoger en dat hebben ze gemerkt. Met heel hard werken tot het eind hebben we onszelf beloond. Daar zit het verschil met voor de winterstop. Toen gaven we veel weg in de slotfase. Elke training en wedstrijd moet je gebruiken om in jezelf te investeren. Oók voor de laatste fase van een wedstrijd"

Opstelling Forum Sport:
Daniël Nolet; Mike de Graaf, Jeroen Beute, Nychel l'Ami, Ian Baggerman; Scott Drabbe, Michael Jongeburger (85. Mohsen Mirkarimi); Matthijs Seilberger; Leo Dijkhuizen (65. Osman Lamin), Joshua Steenvoorden, Christian Barros (70. Cees Konings).

Wilhelmus (za.)-S.V. Wassenaar 2-1 (2-1)

Doelpuntenmaker: Nicolas Verkoijen (1-0 & 2-0).
De zaterdag vierdeklasser speelde georganiseerd en had in Anthony Holmes, Hakiem Gafaar en Nicolas Verkoijen de smaakmakers met individuele kwaliteiten. Het gejuich uit de kleedkamer na afloop leek op het vieren van een kampioenschap. Keeper Jorik Reijmer rookte buiten een sigaret. "Ik ben zo blij, maar sta nog te shaken. Het was zo zwaar om de hele tweede helft iedereen voor me te zien staan, maar het terugtrekken op eigen helft loonde." Expat afdelingsvoorzitter Phil Loughton was ook blij. "Ik sms onze trainer-coach Graham Renshaw meteen. Hij kan niet elke zaterdag hier zijn, maar is bij zijn vrouw in Engeland. Dit gaan we vieren." Dat is dan weer zuur voor Reijmer. "Van huis kom ik altijd met de fiets vanuit het centrum van Den Haag, maar uitgerekend nu ik er niet op reken ben ik met de auto. Geen bier voor mij dus." En dat was weer gunstig voor Loughton. "Ik heb vanmorgen gegolfd bij BurgGolf in Zoetermeer, waar ik vorig seizoen met handicap 7 clubkampioen werd. Daarheen ben ik met iemand meegereden. Kan ik mooi met Jorik mee terug rijden. We wonen bij elkaar in de buurt."

Velo-RKAVV 1-3 (0-1)

Doelpuntenmakers: Daan de Blank (0-1), Remco Overdevest (0-2) & Rowendy Schoop (0-3).
Eenvoudig was het niet voor de zondag eersteklasser en koploper. Velo bleef komen en gaan. "Ik vind dan ook dat we goed hebben gespeeld", zegt hoofdtrainer Bas Steffens. "Als je met dominant voetbal voor rust te weinig scoort, snap ik dat je tegen het felle Velo na rust dichter bij elkaar gaat voetballen. Beleving, het winnen van persoonlijke duels en individuele kwaliteiten gaven uiteindelijk de doorslag." Steffens denkt ook al aan komend seizoen. "We zijn hier met iets moois bezig. Ik wil met deze groep verder. Er zit veel rek in. De individuele gesprekken tot nu toe verlopen positief." Niet alleen hij, maar iedereen straalt ambitie uit. "Die ambitie moet uit jezelf komen. Je moet niet voor een trainer je best willen doen. In de winterstop hebben we met z'n allen naar een prachtige door RKAVV TV-cameraman Jonas Bloemen samengestelde dvd met individuele uitspraken van spelers gekeken en geluisterd. Iedereen weet van elkaar wat die met de club wil. Ik ben meer de strateeg, die dat soort processen graag begeleid." Wekelijks voert RKAVV de druk op de achtervolgers op. Steffens: "Zolang wij blijven winnen, wat niet vanzelfsprekend is, ligt de druk bij nummer 2 Nieuwerkerk, dat bijvoorbeeld nog naar Velo moet. Daar win je niet zomaar van."

Wilhelmus (zo.)
-Schipluiden 2-1 (1-0)

Doelpuntenmakers: Marcley Manuela (1-0) & Kevin Langeveld (2-1, vrije trap kruising).
"In de rust werd de overwinning al gevierd, zo slap begonnen we na rust. Verkeerde keuzes, lang in plaats van kort spelen, de ruimtes niet groot houden en te laat in de duels komen, maar na de schitterende 2-1 trokken we evenals voor rust het spel weer naar ons toe. Als je de vele kansen die we kregen eerder benut tegen het altijd stugge Schipluiden, maak je het jezelf makkelijker", zegt hoofdtrainer Haico Herbert van de nummer 2 in 2C, die 2 punten inliep op de gelijkspelende koploper TAC'90. Herbert kon niet beschikken over Michiel van Munster en Matthijs Wartna. "Er valt er iedere week wel eentje van de basiself weg. Dan blijkt maar weer dat we iedereen keihard nodig hebben. Na lang en herhaaldelijk blessureleed was Justin de Jong er gelukkig ook weer bij. Hij verwachtte eigenlijk voor Matthijs te spelen, maar dat vond ik nog te vroeg."

Stompwijk'92-FC Zoetermeer 0-0

"Het ontbrak ons aan concentratie en scherpte", zegt hoofdtrainer Ted van Berkel, wiens spelersgroep nog geen 12 uur eerder de slotavond en –nacht van het VV ZZ Zaalvoetbaltoernooi (zie elders in Het Krantje) meemaakte. "Marco Westerman en Joeri van der Salm speelden na middernacht nog in de finale. Joeri weliswaar als keeper, maar dan nog. Bijvoorbeeld een schop tegen zijn hoofd, kan ik hem 3 wedstrijden kwijt zijn, zoals ik hem al eens eerder 7 wedstrijden kwijt was door het zaalvoetballen." Hij begrijpt de organisatoren niet. "Ik weet van het toernooi. Het behoort tot de dorpscultuur, maar waarom op zaterdagavond en de finaleavond na de winterstop? Ik wil daar afspraken over maken met het oog op volgend seizoen. Iedereen moet erover nadenken wat die wil, prestatief voetballen of 'we zien het wel'. We hadden bij winst nog kans op de tweede periodetitel, nu moeten we ons richten op de 4e plaats in de eindstand of op de 3e periodetitel. Ik kan daar pislink om worden."

Voetbal inhaalprogramma

Zaterdag 14 februari
HVC'10-Forum Sport, 14:30 uur, Sportpark De Rondgang, Rondgang, Hoek van Holland.
SEV-DoCos, 14:30 uur, Sportpark De Kastelenring, Sportparkweg, Leidschendam.
Leidsche Boys-Wilhelmus (za.) (25 minuten); 14:30 uur, Sportpark De Vliet, Voorschoterweg, Leiden.

Zondag 15 februari
UNIO-Stompwijk'92, 14:00 uur, Sportpark Markveld, Waardsedijk, Oudewater.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant