De ontvangst van de carnavalsvierders uit Leidschendam en Stompwijk in het gemeentehuis in Leidschendam (foto: Alex van Vliet).
De ontvangst van de carnavalsvierders uit Leidschendam en Stompwijk in het gemeentehuis in Leidschendam (foto: Alex van Vliet).

Uitbundig carnaval in Zwabberdam

Actueel 147 keer gelezen

Afgelopen weekend is er weer uitbundig carnaval gevierd in Zwabberdam, zoals Leidschendam in carnavalstijd genoemd wordt.

De aftrap van het carnavalsweekend was zaterdag in het gemeentehuis waar Prins Trasparente en Page Samantha van De Damzwabbers uit handen van burgemeester Van der Sluijs en wethouder Rozenberg de sleutel kregen overhandigd. Prins Marcel I en Page Yvonne van Gaandrië (Stompwijk) namen de hamer in ontvangst. Ook De Blaasbalgen waren aanwezig met Prins Truckstar de eerste en Page Smurfin. Na een klein feestje op muziek van Feestkapel De Blaasbalgen in het raadhuis en ludieke toespraken van de Prinsen kon de optocht beginnen.

Vanwege het gunstige weer was het lekker druk langs de route en het publiek kon een schitterende stoet uitgedoste personen en versierde voertuigen aanschouwen die door de straten van Zwabberdam trok om te eindigen bij de Sluisjes. Daar stond de grote kraan alweer klaar om Prins Trasparente en Page Samantha op te hijsen. Na een tijdje in de lucht te hebben gehangen ontkwam ook dit prinsenpaar niet aan de onvermijdelijke doop.

Aansluitend was er aan de sluis een spetterend carnavalsfeest met een aantal boerenkapellen. Zaterdagavond was het Groot Carnaval in een gezellig druk Sportpark de Star. Zondagmiddag was het Kindercarnaval. De kinderen konden spelletjes doen, er waren ballonnenartiesten die van alles met ballonnen aan het maken en werd er uiteraard ook een kleine polonaise gelopen. Voor de ouders, opa's en oma's was er volop gelegenheid om bij de kleintjes aanwezig te zijn en mee te doen.

44-jarig bestaan
Traditiegetrouw eindigden De Damzwabbers maandag met een oergezellige afsluitavond die dit jaar werd gehouden bij Grandcafé De Leytsche Dam. Het feest ging door tot in de kleine uurtjes en daarmee kwam er voor De Damzwabbers een einde aan het seizoen 2014-2015. Volgend jaar vieren De Damzwabbers hun 44-jarig jubileum, dat op gepaste wijze gevierd zal worden. Kijk voor foto's op www.damzwabbers.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant