Prinses Laurentien gaf alle kinderen een hand (eigen foto).
Prinses Laurentien gaf alle kinderen een hand (eigen foto).

Maria Bernadette ontmoet prinses bij AH

Actueel 326 keer gelezen

Leidschendam - De kinderen van de groepen 4 en 6 van de RK Basisschool Maria Bernadette uit Leidschendam zijn druk bezig met een project over gezonder eten. Zij vertellen hun bevindingen aan drie directeuren van de Albert Heijn, op het hoofdkantoor van de Albert Heijn in Zaandam. Laurentien van Oranje, oprichter en directeur van de Missing Chapter Foundation, leidt de bijeenkomst.

De kinderen van de basisschool hebben veel geleerd de afgelopen periode over gezond en ongezond eten en over ingrediënten in producten. Lucas uit groep 6 verbaast zich er over dat in veel eten zout en vet zit en dat juist de ongezonde dingen bij de kassa liggen en er zo vrolijk en leuk uitzien. De Maria Bernadette is het project gestart op uitnodiging van de Missing Chapter Foundation. Deze non-gouvernementele organisatie heeft de missie besluitvormers en kinderen bij elkaar te brengen. Door te luisteren naar de ideeën van kinderen over maatschappelijke thema's, kunnen besluitvormers innovatieve en duurzame beslissingen nemen.

Prinses
En deze missie is heel erg geslaagd tijdens de bijzondere bijeenkomst in Zaandam. De kinderen vinden het best spannend: een kijkje nemen op het hoofdkantoor van Albert Heijn, de ideeën voorleggen aan de directie van die grote winkel. Prinses Laurentien heet de kinderen welkom en geeft ieder kind een hand. De kinderen stellen zich zo een voor een voor. Daarna stellen de directieleden zich voor: algemeen directeur Wouter Kolk, directeur Houdbaar&non-food Erik Jan Mares en directeur Vers Marit van Egmond.

Verfrissende adviezen
De kinderen van groep 4 hebben grote posters gemaakt, waarop gezonde en ongezonde producten zijn geplakt. In kleine groepjes zeggen zij een zin over hetgeen hen het meest is opgevallen. Prinses Laurentien stelt veel vragen en ook de directeuren willen graag de mening van de kinderen horen. Ze luisteren vol aandacht naar alle opmerkingen, vragen en antwoorden van de kinderen en bespreken serieus hun voorstellen. De Prinses en de drie directeuren zijn vol lof over de verfrissende en verrijkende adviezen van de kinderen. Kolk: "Fantastisch gedaan allemaal".

Gezonde lunch
Na afloop en is er een gezonde lunch. Groep 4 biedt de Prinses een map met tekeningen aan, als dank dat hun school mocht meedoen aan het project. Dat vind de Prinses zo ontzettend leuk dat ze, tot grote vreugde van alle kinderen, voorleest uit haar boek Mr. Finney en het raadsel in de bomen. En alsof dat nog niet genoeg is, krijgen de kinderen een goodiebag met hebbedingetjes van de Albert Heijn. In de bus terug en later op school wordt nog lang nagepraat over deze bijzondere en leerzame dag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant