Scène uit 'Ongehoord'.
Scène uit 'Ongehoord'.

Theaterstuk Prinsenhof in reprise

Actueel 139 keer gelezen

Leidschendam - De theatervoorstelling Ongehoord! met bewoners uit wijk De Prinsenhof was in juni vorig jaar alle speeldata uitverkocht. De voorstelling gaat wegens het grote succes in reprise en is op 25, 26 en 27 maart opnieuw te zien in Het Veur Theater in Leidschendam. Een eerlijke voorstelling van een hechte club mensen die het publiek meeneemt in hun wereld.

Ongehoord! is het resultaat van het theaterproject 'Verhaal halen' dat door Trias en wijk- en dienstencentrum WOeJ tot stand is gekomen. Theatermaakster Carla Verwer ging aan de slag met bewoners uit De Prinsenhof. Alle kanten kon het op. Het resultaat was echter een hechte groep die een sterke voorstelling neerzet. De wijkbewoners kwamen op een andere manier met elkaar in contact, namelijk door middel van theater. In de voorgaande maanden hebben de spelers elkaar hun verhaal verteld tijdens wekelijkse repetities. Die verhalen zijn vervolgens verwerkt tot een voorstelling.

Persoonlijke verhalen
Als de grond onder je voeten vandaan zakt. Omdat je vaderland onveilig voor je is. Of omdat je lichaam het laat afweten. Of omdat Jeugdzorg onderdeel wordt van je gezin. Hoe ga je dan verder? De voorstelling Ongehoord! brengt verhalen voor het voetlicht die in de Prinsenhof veel voorkomen, maar vaak ongehoord blijven. Door gebruik te maken van theater hebben de spelers niet alleen ruimte gekregen om hun persoonlijke verhaal te vertellen, maar hebben zij die verhalen ook naar een hoger plan getild. Wat gaat er schuil achter die rolstoel of dat buitenlandse accent? Wie zijn toch die mensen in de bijstand? Uiteindelijk willen we allemaal op waarde geschat worden. Niet meer. En ook niet minder.

Hokje
Uit de verhalen komt vaak naar voren dat, wat je ook mankeert of tot welke 'groep' je ook behoort, mensen snel een mening over je hebben en je geregeld in een hokje wordt gestopt. Dat is wat alle spelers gemeen hebben, ieder op hun eigen manier. Door dit theaterstuk laten zij zichzelf zien. De verhalen zijn niet verzonnen, maar komen van de spelers zelf. En dat is precies waarom de voorstelling je zo aangrijpt. Ongehoord! is een voorstelling over veerkracht en doorzettingsvermogen die je vanaf het begin vastpakt en niet meer loslaat. Na de voorstelling kun je, onder het genot van een hapje en een drankje, napraten met elkaar én met de spelers. Want ook zij willen graag weten wie jíj bent.

Kaarten
Ongehoord! is te zien op woensdag 25, donderdag 26 en vrijdag 27 maart in Het Veur Theater. Kaarten kosten € 5,- en zijn inclusief een drankje. Kaarten zijn te koop via www.hetveurtheater.nl of 070 30 000 13. Het theaterproject ´Verhaal halen´ is het resultaat van de samenwerking tussen Trias, Centrum voor de Kunsten en wijk- en dienstencentrum WOeJ.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant