Jolanda van Veen, Linda Duijverman, Irma Postma en Joyce de Wilde van Scheiden, wat nu!
Jolanda van Veen, Linda Duijverman, Irma Postma en Joyce de Wilde van Scheiden, wat nu!

Scheiden, wat nu!

Ondernemer in Beeld 1.047 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Scheiden is een ingrijpende en emotionele gebeurtenis. Wie gaat scheiden heeft behoefte aan rust en zekerheid. Om zover te komen moeten er veel stappen gezet worden. In ieders vakgebied krijgen Joyce de Wilde, Jolanda van Veen, Irma Postma en Linda Duijverman te maken met heel verschillende aspecten van een scheiding. Zij hebben twee jaar geleden de krachten gebundeld en bieden echtparen vanuit hun samenwerkingsverband "Scheiden, wat nu?" één aanspreekpunt voor alle vragen. Joyce de financiën, Jolanda de emotie en communicatie, Irma de eigen woning en Linda juridisch.

"Wij komen ieder op onze eigen manier met een cliënt in aanraking", vertelt Linda. "En iedere zaak is uniek", vult Joyce aan. "Tijdens een intakegesprek luisteren wij goed naar de mensen. We proberen de situatie van dit echtpaar goed in beeld te krijgen." Tijdens het intakegesprek wordt duidelijk wat de cliënt nodig heeft en wordt er een plan opgesteld waar veelal een vast tarief aan hangt. Irma: "Het gaat vaak niet alleen om een scheiding maar ook om de alimentatie, een zorgregeling of de verkoop van een huis. Als tijdens het intakegesprek duidelijk wordt dat de verstandhouding tussen man en vrouw dermate verstoord is stellen wij voor om met hulp van Jolanda eerst de communicatie te herstellen" . "We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat het stel op een goede manier uit elkaar gaat," vertelt Jolanda.

Joyce, Jolanda, Irma en Linda hebben alle vier hun eigen bedrijf maar bundelen daarnaast hun krachten in de snelgroeiende organisatie 'Scheiden, wat nu?' Joyce de Wilde heeft ruim 15 jaar ervaring als hypotheekadviseur en financieel planner, maar is inmiddels 3 jaar bezig als echtscheidingsadviseur. Op financieel gebied handelt zij de alimentatieberekeningen, het ouderschapsplan, de pensioenen, de vermogensverdeling én alles met betrekking tot de hypotheek en de levensverzekeringen af.

Jolanda helpt ex-partners respectvol uit elkaar te gaan en toch gezamenlijk ouderschap vorm te geven. Als psychotherapeut zorgt zij ervoor dat uit de gebroken relatie een nieuwe omgangsvorm ontstaat. Man en vrouw leven als ex-partners verder, maar altijd als ouders van de kinderen. Jolanda: "Goed ouderschap staat voor mij voorop: Ieder kind verdient twee liefhebbende ouders die zo respectvol mogelijk met elkaar omgaan." Het komt ook voor dat Jolanda één of beide ouders individueel begeleidt om ervoor te zorgen dat de ex-partners het gesprek weer aangaan met elkaar om na de scheiding weer verder te kunnen.

Wanneer er een eigen woning in het spel is komt de expertise van Irma in beeld. Zij heeft jarenlange ervaring als NVM Register makelaar/beëdigd taxateur. Zij geeft advies over de marktwaarde, het verkoopproces en bij het kopen en/of huren van een nieuwe woning. "Ik kan ervoor zorgen dat de overgang goed en makkelijker kan gaan", aldus Irma.

Linda is 25 jaar werkzaam als advocaat en heeft zich gespecialiseerd in het familie- en jeugdrecht. Zij heeft de opleiding tot mediator gedaan wat zeer goed van pas komt in haar echtscheidingspraktijk. "Naast het goed op de hoogte zijn van de juridische inhoudelijke regels, is het goed kunnen inschatten van de situatie en het omgaan met emoties die bij de cliënt leven minstens even zo belangrijk," vindt Linda. Samen met Jolanda, Joyce en Irma streeft zij met de ex-partners naar een werkbare relatie waarbij er voorkomen wordt dat de scheiding eindigt in een juridisch gevecht.

Voor Joyce, Jolanda, Irma en Linda is het de uitdaging om een echtscheiding zodanig af te handelen dat beide partners op een goede manier aan de toekomst kunnen beginnen, zowel emotioneel als financieel! Meer informatie: www.scheidenwat.nu of 06-18149833.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant