Showgroep D'Licious gaat door naar de slotavond op 16 mei in Theater Ludens (foto: Ot Douwes).
Showgroep D'Licious gaat door naar de slotavond op 16 mei in Theater Ludens (foto: Ot Douwes).

Gevarieerd Open Podium Jeugd

Actueel 117 keer gelezen

Voorburg - Het vierde Open Podium Jeugd 12+ van StichtingTalentenloods op donderdag 26 februari heeft weer twee winnaars opgeleverd: Showgroep D'Licious en Suzanne Petronijevic. Zij gaan door naar de slotavond in Theater Ludens op 16 mei.

Het was een zeer gevarieerde avond met als inspirerend gastoptreden muziekdocent en artiest Sattar Al-Saadi, die liet zien hoe hij aanvankelijk als vluchteling in Nederland kwam en van een PVC-buis van GAMMA zijn fluit maakte. Daarna trad hij op met zijn Arabische muziek op de fluit (de Nay) en trommel (Darbuka of vaastrommel) met buikdanseres Henriëtte Jensenius. De avond begon stevig met de hardrock jongensband Illusional Mayhem waarvan twee bandleden lessen volgen bij Drumschool Voorburg. Suzanne Petronijevic was de comebackzangeres, die zich aan het voorbereiden is op audities voor het conservatorium.

Charlotte de Graaff, de vaste assistente van presentator Angelique Schipper, showde op een aanstekelijke manier haar zwembenodigdheden bij het wedstrijdzwemmen bij AZL en liet iedereen borstcrawlen. In de pauze kroop gitarist Brian van 't Veer van de band achter de piano en liet horen wat hij zichzelf aanleert op de piano zonder notenschrift. De avond werd vol energie afgesloten met een dansoptreden van 8 meiden van de Showgroep D'Licious o.l.v. Freya Coenen van St. Trias, waarvoor ieder jaar audities worden gehouden. De jury van deze avond bestond uit Astrid van Eekelen, fractievoorzitter VVD, John van Gellecum gitaardocent en juryvoorzitter Ilona van Haenen Muziek en was zeer te spreken over de gevarieerdheid van de avond. Voor de slotavond wordt dan ook gekeken hoe wij de diverse talenten van de optredende jeugd een plek kunnen geven en welke ander gelegenheden er nog meer zijn.

Cultuurvisie
Veerle de Haan en Eline Vieveen zullen hun prachtige uitvoering van gitaar met zang ook laten horen tijdens de Open Raadavond op dinsdag 10 maart in Theater Ludens waar de gemeentelijke Cultuurvisie wordt gepresenteerd (voor iedereen gratis toegankelijk ). Ze treden dan ook op met hun meidenband OneYearDifference en de winnaar van de eerste avond, Bas Wessels.

De volgende rond van het Open Podium is op donderdag 26 maart, waar ook aandacht wordt besteed aan multimedia. Meer info is te vinden op www.talentenloods.nl, waar ook het online-aanmeldingsformulier op staat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant