Bloemen bij Corbulo College na het dodelijke drama (foto: Ap de Heus).
Bloemen bij Corbulo College na het dodelijke drama (foto: Ap de Heus).

Verdachte dodelijke steekpartij voor de rechter

Actueel 91 keer gelezen

Voorburg - De jongen die vastzit voor de dodelijke steekpartij op het Corbulo College in Voorburg, moet volgende maand voor de rechter verschijnen. De Haagse rechtbank behandelt de zaak op donderdag 9 en vrijdag 10 april. Dit meldt Omroep West.

De jongen werd in oktober vorig jaar aangehouden, omdat hij klasgenoot  Hoek had neergestoken. Dat gebeurde na een ruzie die op het schoolplein van de Voorburgse school volledig uit de hand liep. Het slachtoffer werd in zijn nek gestoken en overleed korte tijd later.

De verdachte werd volgens zijn moeder en zijn advocaat al jaren gepest. Begin vorig jaar kwam hij op het Corbulo College terecht, maar ook daar zou het al snel zijn misgegaan. Anthony had een mes bij zich, omdat hij doodsbang zou zijn geweest. Volgens zijn advocaat was hij ook bang op straat.

De andere verdachte in de zaak moet zich op de tweede zittingsdag voor de rechter verantwoorden. Hij zou het mes. hebben geleverd zodat hij zichzelf kon beschermen. De jongen werd kort na het drama aangehouden, maar later onder strenge voorwaarden vrijgelaten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant