Eline Koster was een van de winnaars van de regionale finale en gaat door naar de provinciale finale (foto: Michel Groen).
Eline Koster was een van de winnaars van de regionale finale en gaat door naar de provinciale finale (foto: Michel Groen).

Voorburgse Eline wint voorleeswedstrijd

Actueel 226 keer gelezen

Voorburg - Eline Koster uit Voorburg en Jilani Aliradja uit Den Haag wonnen woensdagmiddag 4 maart de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De wedstrijd werd gehouden in Theater Ludens in Voorburg.

De kwartfinale in Voorburg werd gepresenteerd door acteur, theatermaker en regisseur Martijn Donders. Hij vermaakte tijdens het juryberaad de voorlezers en de supporters.

De jury maakte dankbaar gebruik van de tijd, want zij had het moeilijk. Het niveau van de 11 voorlezers uit de regio Haaglanden was heel hoog.

Eline Koster las met veel emotie in haar stem voor uit 'Super kid' van Jeremy Strong. De jury gaf aan dat het heel leuk was om naar Eline te luisteren. Zij durfde zich te geven en maakte gebruik van 'special effects'. Eline is leerling van basisschool Groen van Prinsterer in Voorburg.

Jilani Aliradja uit Den Haag nam het publiek helemaal mee met 'Sjakie en de chocoladefabriek' van Roald Dahl. De jury gaf aan dat Jilani thuis hoort in het theater. Jilani las voor met veel energie en hij nam het publiek helemaal mee in het verhaal.

Eline en Jilani gaan beiden door naar de provinciale finale op woensdag 15 april in de bibliotheek in Rotterdam. Daar gaan ze voorlezen uit een ander boek. De winnaars van de provinciale finale gaan door naar de landelijke finale op woensdag 27 mei in Tivoli Vredenburg in Utrecht.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant