Het team jongerenwerkers van SenW in Leidschendam-Voorburg (foto: SenW).
Het team jongerenwerkers van SenW in Leidschendam-Voorburg (foto: SenW).

Jongerenwerk heeft nieuwe start gemaakt

Actueel 1.656 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het jongerenwerkteam van Sport en Welzijn (SenW) is nu enkele maanden actief in Leidschendam-Voorburg, sinds SenW per 1 januari het jongerenwerk overnam van Disck. Het nieuwe team jongerenwerkers bestaat uit Mohamed Arabou, Maartje Drabbe, Hicham Haryouli en Nathalie Batelaan en wordt nog verder aangevuld.

Door Dick Janssen

"Daarnaast hebben we nog combinatiefunctionarissen", vertelt Mohammed Arabou. "Zij organiseren sporttraining en toernooien voor kinderen uit het laatste jaar van het basisonderwijs en organiseren tevens sportactiviteiten voor wat oudere jongeren. De jongerenwerkers vormen samen met de combinatiefunctionarissen multidisciplinaire wijkteams." Voor Voorburg-Noord is jongerenwerker Hicham Haryouli het vaste gezicht en voor de wijken De Prinsenhof en De Heuvel Nathalie Batelaan. Mohamed Arabou ondersteunt hen in deze wijken. Nathalie richt zich samen met Maartje Drabbe met name op de speciale meidendoelgroep.

Locaties
De locaties waar momenteel activiteiten plaatsvinden van het jongerenwerk zijn Dobbelaan 4 en brede school De Waterlelie in Leidschendam en de Fransstraat 16 in Voorburg. In de Fransstraat kunnen alle jongeren vrij inlopen op zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur. Op de Dobbelaan kun je op dinsdagmiddag (12+) en –avond (16+) en donderdagavond (16+) zo naar binnen lopen. Woensdagmiddag is er voetbalinloop op veld 8/12 in De Prinsenhof, woensdagavond koken en bakken (12+) in de Dobbelaan en donderdagmiddag honkbal op veld 8/12. Speciaal voor meiden is er op maandagmiddag (12+) en woensdagmiddag een inloop voor meiden in De Waterlelie. "Daar vindt met name het meidenwerk plaats", vertelt Maartje Drabbe. "Maar we willen ook nog een aparte inloopavond voor meiden op maandag op de Dobbelaan en misschien ook een inloopmogelijkheid op de Fransstraat." De jongerenwerkers zijn op geregelde tijden ook aanwezig op plekken waar jeugd op straat rondhangt, de zogenaamde hotspots. "Dit om contacten te leggen, te vragen waarom ze daar staan, wat ze willen en om te kijken of we wat voor hen kunnen regelen. Dit met het doel overlast op dergelijke plekken te verminderen of helemaal weg te nemen.

Namen jongerencentra
Woensdag 25 maart wordt het jongerencentrum aan de Dobbelaan geopend. "En we zoeken nog een naam voor zowel de Dobbelaan als de Fransstraat", meldt communicatiemedewerkster Danique van SenW. "Er zijn al diverse suggesties binnen gekomen, als Dobbedam, De Sluis, D4 en Quadrant voor de Dobbelaan en 4Burgh of F16 voor de Fransstraat, Maar als iemand nog een leuke(re) weet, dan kunnen ze die altijd insturen naar info@senw-lv.nl.

Lees het volledige artikel in Het Krantje van deze week.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant