Yolanda Knijnenburg en Ankie Hooijmans van 'Met Liefde' in hun zaak.
Yolanda Knijnenburg en Ankie Hooijmans van 'Met Liefde' in hun zaak.

Alles Met Liefde aan de Damlaan

Ondernemer in Beeld 580 keer gelezen

Leidschendam - In het centrum van Leidschendam aan de Damlaan is sinds oktober vorig jaar de belevingswinkel 'Met Liefde' gevestigd. De winkel vol met sfeervolle meubels in landelijke stijl en leuke cadeauartikelen bevindt zich aan de Damlaan 15A. Alles wat de vriendinnen Yolanda Knijnenburg en Ankie Hooijmans doen, doen ze duidelijk met liefde. Dat voel je direct als je deze bijzondere winkel binnen komt. Met liefde wordt ook het kopje koffie of thee geschonken achter in de winkel en geserveerd met zelf gebakken koek en taart.

Twee keurige dames die in een oud busje rondrijden om oude meubels op te halen om deze vervolgens te restaureren. Dat is de basis van de belevingswinkel 'Met Liefde' van Yolanda en Ankie. Yolanda en Ankie hadden allebei een vaste baan maar wilden wel eens wat anders. Het is begonnen met schuren, timmeren en schilderen. Nu is daar organiseren, bakken en inrichten bijgekomen. "Yolanda is heel creatief en altijd met haar interieur bezig", vertelt Ankie.

"We hebben met elkaar veel over onze dromen gesproken. Op een bepaalt moment zeiden we tegen elkaar, nu gaan we het ook doen." Het begon allemaal met het opknappen van meubels. Maar al gauw hadden ze zoveel leuke meubels staan die ze ook wel wilden verkopen. Tijdens hun zoektocht naar een geschikt pand werden zij attent gemaakt op het pand aan de Damlaan dat vele jaren had leeggestaan.

"Het was een vies donker hol waar jaren een discotheek in had gezeten", vertelt Yolanda. Het was niet eenvoudig hier doorheen te kijken en hun droomwinkel voor ogen te zien. Zij hebben samen met hun echtgenoten het pand om weten te bouwen tot de sfeervolle winkel en horecagelegenheid. Naast mooie landelijke meubels verkopen ze ook leuke cadeauartikelen van onder andere het merk Clayre & Eef.

Yolanda en Ankie zijn met allerlei initiatieven gestart die stuk voor stuk succesvol zijn. Zo bieden zij ruimte aan lokale kunstenaars voor het exposeren van hun schilderijen. Daarnaast organiseren zij verschillende workshops. "Ons doel is om van iedere workshop een feestje te maken waarop de deelnemers maar ook wij met veel plezier terug kijken", vertelt Yolanda enthousiast.

Voorbeelden van workshops zijn: porselein verven, windlicht maken, servetten plakken, mozaïek leggen, tekstborden maken. Via een nieuwsbrief laten zij weten welke workshop er wanneer gepland staat. Maar het is ook mogelijk een workshop op maat te laten samenstellen. "Dit kan ook bijvoorbeeld in combinatie met een high tea.

Bij Met Liefde is bijna alles mogelijk. Van een high tea met vriendinnen tot een receptie of een verjaardagsfeest. "Het gebeurt regelmatig dat oudere mensen vanuit bijvoorbeeld woonzorgcentrum Schoorwijk hier hun verjaardag vieren." Maar Ankie en Yolanda denken ook graag mee over allerlei arrangementen die zij samen kunnen stellen en organiseren.

"Bijvoorbeeld koffie, thee of een lunch in combinatie met een uitstapje naar molen de Salamander of een boottocht met de Ooievaart." Ankie en Yolanda bruisen van de ideeën. "Zeker in de tijd dat alles via Internet besteld wordt. Mensen moeten de deur uit willen voor iets dat anders is. Wij proberen de mensen te verrassen."

Meer informatie: www.metliefde.info. Openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur. Facebook: damcentrummetliefde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant