Afbeelding

Veel niet afgesloten auto's en waardevolle spullen

Actueel 91 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De politie besteedde de afgelopen week extra aandacht aan het terugdringen van auto-inbraken en autokrakers tijdens de campagneweek 'Geef autokrakers geen kans'. Agenten gaven tijdens deze week autobezitters op verschillende manieren tips om de kans op auto-inbraak of diefstal van de auto te verkleinen.

Vanuit bureau Leidschendam-Voorburg hebben de voluntairs en de vrijwilligers gezamenlijk ongeveer 700 auto's gecontroleerd en voorzien van een informatiepakket met preventietips. De controles vonden plaats in het hotspotgebied Oud-Voorburg. De actie werd ondersteund met tekstkarren waarop preventietips werden gegeven.

In totaal bleken 10 auto's niet afgesloten. Uit een niet afgesloten auto is 1 TomTom veilig gesteld. Die werd later door de eigenaar opgehaald. Op de voorruit van 22 auto's waren afdrukken van de houder van het navigatiesysteem zichtbaar. Waardevolle goederen die zichtbaar in de auto waren achtergelaten: 14 portemonnee's/portefeuilles/tassen; 6 navigatiesystemen en 21 goederen waarvan op het eerste gezicht niet is vast te stellen of er waardevolle spullen in zitten (jassen, koffers)

Verder werd 1 opengebroken auto aangetroffen. De eigenaar kreeg een uitnodiging om aangifte te doen. Het publiek was zeer te spreken over de werkwijze van de politie.

Maatregelen die geen geld kosten
Eenvoudige maatregelen kunnen soms al voldoende zijn om een inbraak in uw auto te voorkomen. Parkeer uw auto bij voorkeur op een goed verlichte plek en in het zicht van omliggende bebouwing. Laat geen waardevolle voorwerpen in uw voertuig achter, in ieder geval niet in het zicht. Gebruikt u een los navigatiesysteem? Berg dan de houder op, doe de sigarettenaansteker terug in de houder en zorg ervoor dat de afdruk van de houder niet meer zichtbaar is op uw voorruit. Veel auto-inbrekers gaan nog uit van de veronderstelling dat het navigatiesysteem dan in de auto wordt achtergelaten.

Ziet u iets verdachts?
Staat er een onbekend persoon in de auto van uw buurman te gluren? Hoort u op bijzondere tijdstippen glasgerinkel buiten? Dat is verdacht! Ziet u dit soort situaties, noteer dan het signalement van de verdachten en wanneer mogelijk een kenteken. Bel daarnaast altijd direct 112. De politie kan dan snel ter plaatse zijn om verdachte personen te controleren of op te pakken.

Wilt u meer tips om uw auto te beveiligen tegen autoinbraak, kijk dan op:http://www.politie.nl/themas/diefstal-auto.html.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant