(archieffoto).
(archieffoto).

Nieuw Mariënpark overgenomen

Actueel 244 keer gelezen

Leidschendam - Woningcorporatie Vidomes heeft in projectontwikkelaar Blauwhoed een geschikte partij gevonden om de locatie Nieuw Mariënpark in Leidschendam over te nemen.

Deze partijen hebben hierover een akkoord gesloten. De nieuwbouwplannen van Blauwhoed zijn volgens Vidomes realistisch en haalbaar. Ook passen ze binnen het vastgestelde bestemmingsplan. Blauwhoed werkt de komende periode aan de uitwerking van het nieuwe bouwplan. Naar verwachting wordt eind 2015 bekend wanneer de grondovername plaatsvindt. Dan is de overname echt definitief.

Betaalbare zorgwoningen
Vidomes maakte in mei 2014 bekend te stoppen met het nieuwbouwproject Nieuw Mariënpark. Aangescherpte wet- en regelgeving maakten het project voor de corporatie te risicovol. Ook de veranderde maatschappelijke en financiële omstandigheden droegen bij aan het besluit om met het project te stoppen.

Florence
Direct na deze bekendmaking is Vidomes actief op zoek gegaan naar een geschikte partij om het project over te nemen. Zij vindt het belangrijk dat in het nieuwe plan betaalbare zorgwoningen komen. Daar is nog altijd grote behoefte aan in Leidschendam. Dit is dan ook een belangrijke voorwaarde voor de overname. Blauwhoed wil dit waarmaken met zorgleverancier Florence, die momenteel al zorg levert in het naastgelegen gebouw Mariënhove.

Zorgvuldige beoordeling
Er waren verschillende partijen geïnteresseerd in de locatie. Vidomes heeft dan ook meerdere biedingen ontvangen. Deze zijn zorgvuldig beoordeeld op bijvoorbeeld haalbaarheid en risico's. Het voorstel van Blauwhoed kwam als beste uit de bus.

Vidomes heeft direct betrokkenen, waaronder de Gemeente Leidschendam-Voorburg, Stichting Mariënhage en de Stichting Mariënpark, inmiddels op de hoogte gebracht van de voorgenomen overname van het project. Ook heeft Vidomes de omwonenden geïnformeerd.

                                        

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant