Een van de speerpunten van wethouder Nadine Stemerdink de komende drie jaar is het vernieuwde Leidsenhage (foto: Inge Koot).
Een van de speerpunten van wethouder Nadine Stemerdink de komende drie jaar is het vernieuwde Leidsenhage (foto: Inge Koot).

Wethouder Nadine Stemerdink aan het woord

Actueel 1.065 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - "Ik vind het een eer om in mijn eigen gemeente aan de slag te mogen als wethouder", vertelt de jonge en zeer bevlogen politicus Nadine Stemerdink. Op 24-jarige leeftijd werd zij raadslid en nu 13 jaar later wethouder. Dat zij die functie al enige tijd ambieert steekt zij niet onder stoelen of banken. "Maar het hing wel af van de portefeuille. Die moet bij mij passen. Anders had ik het niet gedaan."

Door Inge Koot

Een van de speerpunten van Nadine Stemerdink de komende drie jaar is het vernieuwde Leidsenhage. "In Leidsenhage wordt winkelen een unieke belevenis, dat trekt bezoekers en zorgt ook nog eens voor 500 nieuwe banen. Daarnaast staat jeugdwerkgelegenheid hoog op haar agenda.

"Het is heel belangrijk dat jongeren een betere startpositie krijgen op de arbeidsmarkt. Goede samenwerking tussen onderwijs, ondernemers en gemeente is daarvoor nodig." Ook wijk- en buurtgericht werken is een belangrijk onderwerp. "Er zit veel energie in de wijken. We willen ervoor zorgen dat die energie blijft. Als gemeente willen we partijen vooral aan elkaar koppelen, de samenwerking tot stand brengen. Dat doen we in heel Leidschendam-Voorburg."

Samenwerken is de slogan van het nieuwe college. Niet alleen stimuleert het college samenwerking tussen organisaties, ook de wethouders onderling werken zoveel mogelijk samen daar waar de portefeuilles elkaar overlappen "Wij pakken onderwerpen samen op om zo een extra slag te maken. Leidsenhage gaat bijvoorbeeld over duurzaamheid, huisvesting, economie en werkgelegenheid. Bij de ontwikkeling van Leidsenhage zijn dus meerdere wethouders betrokken."

Als wethouder sport gaat zij aandacht besteden aan bewegen voor ouderen en jongeren. "De sportaccommodaties liggen er bij, maar overdag wordt er vaak geen gebruik gemaakt. Dat is zonde. Hoe kunnen we deze lege uren efficiënt benutten? Waar is behoefte aan in de gemeente? Hoe krijgen we mensen in beweging?" Dat zijn allemaal vraagstukken waar Stemerdink zich de komende jaren mee bezig gaat houden.

Stemerdink is geboren en getogen in Voorburg. Haar vader is er jaren gemeenteraadslid geweest. Hij is haar grote inspirator en stimulans om zich in te zetten voor de maatschappij. "Hij zei altijd, als je wat wilt veranderen dan moet je niet langs de kant blijven staan maar actief worden. Hij heeft mij daarbij geheel vrij gelaten in mijn politieke keuzes."

Maar ook aan voormalig wethouder Gregor Rensen heeft Stemerdink veel te danken. "Gregor heeft mij destijds bij de hand genomen en mij het vak laten zien. Ik kijk uit naar de komende drie jaar en wil samen met mijn collega's, gemeenteraad, inwoners en organisaties, mooie resultaten
neerzetten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant