De officiële overdracht van deze vitrinekasten vond plaats op donderdag 11 maart. De voorzitter van het fonds mw. Adri de Grijs-Langestraat overhandigde aan de voorzitter van museum Swaensteyn de heer Wang Choy een kleine plaquette als herinnering.
De officiële overdracht van deze vitrinekasten vond plaats op donderdag 11 maart. De voorzitter van het fonds mw. Adri de Grijs-Langestraat overhandigde aan de voorzitter van museum Swaensteyn de heer Wang Choy een kleine plaquette als herinnering.

Afscheid Adri de Grijs bij Van Ravesteyn Fonds

Actueel 289 keer gelezen

Leidschendam - Dit jaar bestaat het Van Ravesteyn Fonds 12,5 jaar. Reden voor een jubileumfeest, dat tegelijk een afscheidsfeest is voor de eerste voorzitter van het fonds: Adri de Grijs-Langestraat.

Het jubileum wordt gevierd op donderdagmiddag 26 maart in de Dorpskerk in Leidschendam met een symposium: Filantropie in de 21e eeuw. Dit thema is gekozen omdat het fonds de bijdragen aan de doelen die in het testament zijn vastgelegd, goed wil inpassen in de vele maatschappelijke veranderingen van deze tijd. Voor mensen die hiervoor belangstelling hebben zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden bij info@vanravesteynfonds.nl.

Erfenis
In 2003 ontving de gemeente een erfenis van 2,3 miljoen euro van de heer A.L.H.J. van Ravesteijn die eigenaar was van de voormalige werf en machinefabriek aan de Sluiskant. De gemeente kreeg de opdracht om de jaarlijkse opbrengst van het vermogen beschikbaar te stellen aan de inwoners en organisaties van Leidschendam en Stompwijk die op medisch en sociaal vlak ondersteuning nodig hadden.

Om die opdracht uit te voeren werd het Van Ravesteyn Fonds opgericht met Adri de Grijs als voorzitter van het bestuur. Onder haar inspirerende leiding groeide het fonds uit tot wat het nu is. De Grijs treedt nu statutair af en vindt dat zelf erg jammer. Zij heeft dit werk met veel plezier en toewijding gedaan. Het bestuur is haar zeer erkentelijk voor haar enorme bijdrage aan welslagen van het fonds.

Aanvragen
Het Van Ravesteyn Fonds is inmiddels aardig bekend bij de inwoners van de gemeente. Tot nu toe zijn er zo'n vierhonderdvijftig verzoeken om bijdragen ontvangen. Bij een groot deel daarvan is de aanvraag toegekend: soms in zijn geheel, soms gedeeltelijk. De laatste jaren besteedt het fonds rond de 60.000 euro per jaar. Net zoals bij andere fondsen, zijn er voorwaarden verbonden aan het verkrijgen van een bijdrage.

Jubileumboek
Aanvragen worden gedaan door de meest uiteenlopende organisaties. De hele lijst van toegekende bijdragen is opgenomen in het jubileumboek dat op 26 maart tijdens het symposium zal worden uitgereikt aan de burgemeester. De boeken zullen in de bibliotheek en in de boekhandel te zien en te koop zijn. In het jubileumboek is naast de geschiedschrijving over het fonds, ook veel aandacht voor de persoon Van Ravesteijn.

Vitrinekasten
Het Van Ravesteyn Fonds heeft onlangs nog de aanschaf van bijzondere vitrinekasten voor Museum Swaensteyn mogelijk gemaakt. Die waren nodig omdat het museum met de uitbreiding na de verbouwing ook de doelstelling had verbreed. Voor meer informatie: www.vanravesteynfonds.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant