Afbeelding

Dijkgraaf geeft startsein Wandelen voor Water

Actueel 116 keer gelezen

Voorburg - Maandagmorgen heeft dijkgraaf Michiel van Haersma Buma van Delfland de aftrap gedaan voor Wandelen voor Water op basisschool de Vijverhof in Voorburg.

De oud-burgemeester van Voorburg vertelde in de klas over het werk van Delfland en over het Nederlandse watersysteem. Na afloop van de les werd een cheque van ruim 3600 euro overhandigd. Dit bedrag mogen de leerlingen van groep 8 bij hun eigen bijdrage voegen voor de Max Foundation. In de middag namen de kinderen deel aan de sponsorloop Wandelen voor Water.

Zij liepen 6 kilometer met 6 liter water op hun rug. Met het geld dat de kinderen inzamelen, ondersteunen zij een Water- en Sanitatie Project van Max Foundation. Hierdoor maken zij het mogelijk dat de leerlingen van een school in Bangladesh binnenkort over schoon water beschikken, gescheiden jongens/meisjes toiletten hebben en voorlichting over hygiëne krijgen.

Medewerkers van Delfland hebben de helft van het eindejaarsgeschenk 2014 gereserveerd voor hetzelfde goede doel. De dijkgraaf overhandigde een waardecheque van € 3.652,50 aan groep 8.

Verbeteren waterkwaliteit Vijverhof
Naast de school ligt een waterpartij waar Delfland dit jaar aan het werk gaat. Er worden natuurvriendelijke oevers en een vispaaiplaats aangelegd. De kades worden minder steil gemaakt, zodat een gelijkmatiger overgang tussen water en land ontstaat. Daardoor worden de oevers mooier en er leven meer verschillende planten en dieren.

De oevers dragen bij aan de verbetering van de waterkwaliteit. Een vispaaiplaats is een kraamkamer voor vissen. In het voorjaar wordt het waterpeil in het gebied verhoogd waardoor de snoek eitjes kan afzetten aan het lange gras. Roofvissen als snoek kunnen de aanwas van brasem en andere witvis in toom houden waardoor de variatie van plant- en dierensoorten wordt vergroot. Ook insecten en vogels zullen profiteren van de natuurvriendelijke oever. Op deze wijze zal de waterkwaliteit van de Vijverhof verbeteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant