Veel kinderen hielden hun oren dicht vanwege het helse kabaal (foto: Ap de Heus).
Veel kinderen hielden hun oren dicht vanwege het helse kabaal (foto: Ap de Heus).

Basisschool Essesteijn trekt aan de bel

Actueel 209 keer gelezen

Voorburg - Ruim 300 kinderen van de Basisschool Essesteijn uit Voorburg trokken op 12 maart op het schoolplein echt aan de bel totdat de geluidsbarrière bijna doorbroken was, leek het wel.

Die dag trokken de kinderen op basisscholen in heel Nederland aan de bel om te vieren dat zij naar school kunnen. Helaas is dit voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden heel anders.

Zij kunnen vaak niet naar school. Het Liliane Fonds weet hoe broodnodig het onderwijs is daarom wilde het Liliane Fonds eens aan de bel trekken voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden Het Liliane Fonds zocht daarom bellentrekkers op alle basisscholen in heel Nederland om eens op het schoolplein 1 minuut hier eens om bij stil te staan om met alle kinderen 1 minuut lang aan de bel te trekken.

Ramen dicht
Terwijl kinderen met toeters en deksels en trommels en andere mee gebrachte instrumenten om de wereld eens te laten horen dat aan de andere kant van de wereld de kinderen ook naar school moeten kunnen.

De Basisschool Essesteijn uit Voorburg liet goed van zich horen, want de mensen moesten de ramen dicht doen voor het geluid dat wellicht aan de andere kant van de wereld te horen was. Basisschooldirecteur Perry van der Meer, die het startsein gaf, vond het in ieder geval een geslaagde actie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant