Ambulancepersoneel ontfermt zich over het jongetje. (Foto: René Hendriks)
Ambulancepersoneel ontfermt zich over het jongetje. (Foto: René Hendriks)

Jongetje gewond bij ongeval voetbalkantine

Actueel 142 keer gelezen

Leidschendam - Een jongetje van acht jaar oud is zaterdagavond zwaar gewond geraakt bij een ongeval op het terrein van voetbalvereniging RKAVV aan de Sportparkweg. Op dat moment werd een privéfeest gehouden in de kantine van de sportvereniging.

Twee jongens van acht en vier jaar oud klommen op een rek dat net buiten de kantine staat. Normaal worden daar voetbaltassen gestald. Tijdens het spelen is het rek omgevallen en bovenop de twee jongens terecht gekomen. Omstanders tilden het rek snel omhoog en haalden de slachtoffertjes eronder vandaan. Het achtjarige jongetje raakte zwaargewond aan zijn hoofd en raakte zelfs buiten bewustzijn. Hierop werden ambulance en traumahelikopter met MMT gealarmeerd. De traumahelikopter is op het naastgelegen voetbalveld geland, met behulp van de verlichting die op het veld aanwezig was.

Sophia Kinderziekenhuis
Het ambulancepersoneel heeft het jongetje gestabiliseerd. Vervolgens is het onfortuinlijke slachtoffertje per ambulance en onder politiebegeleiding vervoerd naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. De arts van het MMT reed mee en de ouders van het jongetje zijn met een politiewagen naar het ziekenhuis gebracht. De jongen is opgenomen op de afdeling Intensive Care en over zijn toestand is verder niets bekend gemaakt. Het vierjarige slachtoffertje had meer geluk en raakte slechts lichtgewond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant