Marije Scheffers en Michiel Kimmel van VEO in actie (foto: PR).

VEO blijft ook volgend seizoen eersteklasser

Sport 73 keer gelezen

Voorburg - Er was een beslissingswedstrijd voor nodig, maar na afgelopen zaterdag weten de korfballers van VEO dat ze ook volgend seizoen mogen uitkomen in de 1e klasse van de competitie. Na een moeizame eerste helft werd KOAG uiteindelijk met duidelijke cijfers opzij gezet : 16-8.

Misschien wel door die omzettingen startte VEO moeizaam. Een 1-0 achterstand werd weliswaar omgebogen in een 2-1 voorsprong. Er werd veel balverlies geleden waardoor VEO wel een optisch overwicht had. Dat vertaalde zich uiteindelijk ook door in doelpunten, maar de 5-1 voorsprong van VEO werd in de laatste 10 minuten voor rust weer weg gegeven, waardoor de teams met een 6-6 stand in evenwicht gingen rusten.

De tweede helft nog altijd een onmachtig KOAG en een overheersend VEO. Maar nu speelde VEO wel effectief. En omdat KOAG aanvallend geen vuist kon maken liep VEO eenvoudig door naar een ruime voorsprong. De eindstand 16-8 maakte duidelijk dat VEO ook volgend jaar weer in de 1e klasse zal uitkomen.