Dierenarts Paul van Boekel onderzoekt een konijn (foto: Dick Janssen).
Dierenarts Paul van Boekel onderzoekt een konijn (foto: Dick Janssen).

Dierenkliniek Pets Health geopend in Hofstede Dier & Tuin

Actueel 2.079 keer gelezen

Den Haag - In tuincentrum en dierenspeciaalzaak Hofstede Dier & Tuin aan het Schrepelpad 6 in Den Haag (t.o. Wijkerbrug) heeft zich een volwaardige dierenkliniek van Pets Health gevestigd. De kliniek opent op zaterdag 28 maart. Men krijgt dan 20% korting op dieetvoeding. Tevens is er een rondleiding met een hapje en een drankje en wie zich bij de dierenarts inschrijft ontvangt een goodiebag.

Middenin de grote winkel van Hofstede en Dier & Tuin is een ruimte ingericht waarin Pets Health haar intrek heeft genomen. De kliniek heeft een receptie, een wachtruimte een spreekkamer, twee operatiekamers en een uitslaapruimte. De vestiging van een Pets Health kliniek in de dierenspeciaalzaak is een bewust keuze. "Dat maakt het heel laagdrempelig", vindt Frans Hofstede.

"Je kunt gewoon even binnenlopen; ook als je niet zeker weet of een bezoekje aan de dierenarts echt nodig is. Je kunt altijd terecht; ook zonder afspraak. Verder is nu dieetvoeding verkrijgbaar, die je niet zomaar in een dierenwinkel kunt halen. Zonder dat je daar speciaal voor naar de dierenarts hoeft. Onze mensen van de dierenafdeling hebben een speciale cursus gehad en kunnen desgewenst adviseren op het gebied van dergelijke voeding."

Aanvulling op winkel
Paul van Boekel is de dierenarts van Pets Health Den Haag. Hij is 4,5 jaar dierenarts en wilde graag een Pets Health kliniek beginnen in een dierenspeciaalzaak omdat hij die formule wel zag zitten. Via de inkooporganisatie kwam hij vervolgens terecht bij Hofstede. Frans en John Hofstede speelden al met de gedachte van een dergelijke aanvulling op hun winkel en sprongen daar gelijk op in.

Het is de zevende Pets Health kliniek in Nederland. "Voor ons is het ook aantrekkelijk omdat we gezamenlijk acties kunnen organiseren, zoals bijvoorbeeld op het gebied van vaccineren en gebitsreiniging, een oorcheck, chippen en registreren, bestrijding van vlooien en teken en parasieten enz.", aldus Frans Hofstede aan.

Operaties
Je kunt met alle huisdieren bij Pets Health kliniek terecht. In de dierenkliniek worden in de zogenaamde 'vuile' operatiekamer gebitsreinigingen gedaan de verwijdering van abcessen en behandeling van ontstekingen. In de schone operatiekamer, die is voorzien van een speciaal luchtzuiveringssysteem, vinden castraties en sterilisaties plaats, alsmede de verwijdering van blaasstenen en buik- en andere operaties. Ook wordt wel eens plastische chirurgie uitgevoerd, zoals een ooglidcorrectie.

"Verder heb ik wel eens een sok uit een darm moeten halen en zelfs een keer een afstandsbediening uit een maag ", vertelt Van Boekel. De operatiekamers zijn voorzien van bewakingsmonitoren en er kan zuurstof worden toegediend en/of een infuus worden aangelegd. De dieren krijgen tijdens een operatie een gasnarcose. "Dat is de meest veilige manier", meent Van Boekel.

Spoedservice
Van Boekel is dagelijks tijdens de openingsuren van Hofstede met een assistente aanwezig in de kliniek. Die is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.30 en donderdagvond ook tot 20.30 uur. Zaterdag is de kliniek open van 08.00 tot 16.30 uur. Er zijn inloopspreekuren van maandag tot en met woensdag en op vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 15.00 uur en op donderdag van 18.00 tot 20.00 uur. Van maandag t/m woensdag kan men op afspraak langskomen tussen 8.30 en 12.30 en van 15.30 tot 17.30 en op donderdag tussen 8.30 en 17.30.

Er is een spoedservice voor 's avonds en in het weekend. Operaties vinden plaats op maandag, woensdag en vrijdag. "En één keer in de twee maanden hebben we een speciale castratie en sterilisatiedag. Dan krijgt men hierop 20% korting", aldus Van Boekel. De eerstvolgende is op 27 mei.

De dierenkliniek lijkt zeker te voorzien in een behoefte. "Zonder dat we reclame hebben gemaakt of op een andere manier bekendheid hebben gegeven aan de kliniek krijg ik dagelijks toch al zo'n 6 tot 7 dieren op bezoek", vertelt de dierenarts. "En ik krijg alleen maar positieve reacties." Meer informatie via tel. 070-3694240, of kijk op www.petshealth.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant