Marcley Manuela (Wilhelmus), die ook al 0-1 scoorde, schiet hier de 2-2 binnen (foto: Alexander Wagener).
Marcley Manuela (Wilhelmus), die ook al 0-1 scoorde, schiet hier de 2-2 binnen (foto: Alexander Wagener).

Stompwijk'92 scoort 19 keer in 3 gewonnen wedstrijden

Sport 120 keer gelezen

Forum Sport-Swift 0-4 (0-2)

Zonder Matthijs de Jong, Matthijs Seilberger (beiden geschorst) en Leo Dijhkhuizen (A1), maar met debutant Mitchell de Kraa (2e) had Forum Sport vrijwel niets in te brengen. Trainer Andre Lourens. "Wij kenden 5 voor en 20 minuten na rust een goede periode, waarin een schot van Michael Jongeburger de lat raakte en Joshua Steenvoorden (2) en Osman Lamin (1) kansen kregen. Het was een faire wedstrijd zonder kaarten, waarbij het accent gelukkig op voetbal lag. Leo won met kampioenskandidaat A1 en scoorde de enige goal. Ik kijk verenigingsbreed. Mitchell's ploeggenoot Gershwin Nash, die door buitenlandse reizen en studie nooit verder doorbrak maar weer overeind krabbelt, bleef op de bank."


Nootdorp, waar onlangs trainer Bob Kootwijk (ex-Devjo) op non actief werd gesteld, uit is een beladen wedstrijd wegens wanordelijkheden in de thuiswedstrijd. "Dat maakt de buitenwacht er van. Wij willen een hele goede wedstrijd met een goed resultaat neerzetten om van de onderste plekken in 1B weg te komen en Nootdorp zal ons graag dieper doen laten zakken. We moeten het niet spannender maken dan het is."

SEV-CVC Reeuwijk 1-0 (0-0)

Matchwinner: Michael Nolet (90.+2).
De matchwinner werd ook de schlemiel want hij moest met een ernstige knieblessure naar het ziekenhuis worden vervoerd. Trainer Frank Dobbe neemt het voor hem op. "Allereerst voor hem zelf maar ook voor ons is zijn afwezigheid een behoorlijke aderlating. Het is afwachten hoe ernstig de blessure is. Vrijdag krijgt hij een MRI-scan en weten we of het zijn kniebanden of een meniscus is. Zeker is dat ik hem een tijd niet kan opstellen." Dobbe vond de marginale winst wel terecht. "Maar als ik de Goudsche Courant, die ik niet toevallig voor mijn neus heb liggen, zo lees zijn ze het daar bij CVC niet mee eens. We raken vier keer de paal. Dat zegt volgens mij genoeg over pech in de afwerking, al moet ik er direct bij zeggen dat het niet onze beste wedstrijd was, waarin we wel genoeg kansen kregen." LSVV'70 uit wordt lastig. "Gebleken is dat we tegen onze vrienden uit Leiden nooit makkelijk hebben weten te winnen. We missen Rob van Min, die zijn 4e gele kaart kreeg, en Michael Nolet, en het meespelen van Pascal Wildenberg is nog onzeker. Sinds vorige week traint hij wel weer mee. Het wordt puzzelen, maar we bekijken het positief. Uiteindelijk zullen er weer 11 spelers aan de start verschijnen."

Wilhelmus (za.)-Blauw Zwart 1-8

Twee eigen doelpunten en onder anderen een doelpunt van Kim Theil (ex-RKAVV) brachten Blauw Zwart, dat getraind en gecoacht wordt door Leidschendammer Jos van der Helm (ex-RKAVV speler & trainer) op een comfortabele koppositie van de 3e periode in de zaterdag vierde klasse A met 9 punten uit 3 wedstrijden. Wilhelmus bezet nog altijd de laatste plaats in 4A..

RKAVV (vr.)-Barendrecht2 4-1 (4-0)

Doelpuntenmakers: Nikita van der Wijngaard, Sylvia van Leeuwen (2) & Willemijn Lips.
Een week nadat de mannen in een nu al legendarisch bekerduel hetzelfde deden tegen Barendrecht boekten de vrouwen zaterdag eveneens een belangrijke overwinning, omdat de concurrentie in de middenmoot van 2B ook punten pakte. Met een duidelijk strijdplan, veel passie & inzet en met prima voetbal werd voor rust al het verschil gemaakt. Een vrije trap van de prima aanwinst Annemijn van der Veldt belandde nog op de kruising. Na rust had RKAVV nog enig gevaar te duchten van de snelle buitenspelers van haar opponent, maar tegen een door het centrale duo Baijens-Van der Wijngaard prima georganiseerde verdediging en met name tegen de sterke backs Groenendijk en Van der Veldt hadden ze eigenlijk geen schijn van kans. Keeper Sterre van der Zalm hoefde nauwelijks in actie te komen en kreeg alleen een benutte strafschop te verwerken, omdat de arbiter in een gezichtsbal een handsbal meende te hebben gezien. Een stabiele verdediging, een hardwerkend slim middenveld, een altijd dreigende voorhoede en een sterke bezetting van de reservebank (Francis Koning & Vreni van Herk hoefden niet in actie te komen) kunnen nog wel eens voor een topklassering in de eindrangschikking gaan zorgen.

IFC-RKAVV 1-1 (0-0)

Doelpuntenmaker: Robin Steffens (0-1).
Peter Lomonaco liep in de slotminuut de 1-2 binnen, maar op wenken van de clubgrensrechter werd die afgekeurd. Trainer Bas Steffens van de koploper in 1B kon uiteindelijk wel vrede hebben met de 1-1. "Nieuwerkerk speelde gelijk bij Velo, dus de afstand blijft 6 punten. En wij zijn een zware wedstrijd tegen een fysiek sterke periodekampioen met hoofdklasse waardige spitsen verder. De domper is groter voor Nieuwerkerk dan voor ons. Het is momenteel bijna een psychologisch spel. We hebben een mentale en fysieke test doorstaan."

Omstandigheden
Goes uit wordt eenzelfde verhaal denkt Steffens. "Je wint niet zomaar wedstrijden. Daar komt veel bij kijken. Je kunt door omstandigheden, zoals bij IFC het slechte veld, tegenstander van je eigen favoriete spel worden en moeten omschakelen. Je wordt kortom wekelijks getest en zult zo weinig mogelijk punten moeten morsen. Op de hamstringblessure van Rico de Boer na hebben we verder geen schorsingen en blessures. Ik hoop dat de marge nog steeds 6 punten is als Nieuwerkerk 12 april bij ons op bezoek komt."

RKDEO-Wilhelmus (zo.) 2-2 (2-1)

Doelpuntenmaker: Marcley Manuela (0-1 & 2-2).
Zonder Kevin van der Poel ("In de laatste minuut van de laatste training verrekte ik een spier in mijn lies"), clubtopscorer Achmet Akbulut (12 doelpunten (!); geschorst), Brady Koot & Justin de Jong (beiden (opnieuw) geblesseerd) moest de Voorburgse koploper in 2C zondag ook al snel verder zonder de aan de enkel geblesseerd geraakte Kevin Besamusca. Daar kon de terugkeer van Mathijs Wartna en Paul Janssen niet tegenop. Het dubbel puntverlies (4 punten in 2 wedstrijden) kwam hard aan bij trainer Haico Herbert.

"Het ontbreken van vastigheid brak ons op. VUC, dat in Jeroen Nagel (ex-Wilhelmus) de matchwinner tegen HVV (1-0) kende, staat nu 2 punten los bovenaan, terwijl wij daar riant hadden kunnen staan. Dat knaagt. Ik had ook wel wat meer volwassenheid en onderlinge communicatie van mijn ploeg verwacht, maar we hebben alles nog in eigen hand. Op de laatste speeldag komt VUC op bezoek, maar dan moeten we onderweg geen punten meer verliezen. Te beginnen thuis tegen ROAC zondag."

Stompwijk'92-CKC 8-2 (5-2)

Doelpuntenmaker: Toby van Marwijk (4), Nick Ammerlaan, Joeri van der Salm & John Onderwater.
Nog zonder de niet geheel fitte Tim van Rijn werd ook het derde duel in de 3e periode met flinke cijfers gewonnen, waardoor de ploeg van trainer Ted van Berkel nu met 19 doelpunten voor en 2 tegen ruimschoots aan de leiding gaat. "Maar de eindrangschikking in 3A vind ik belangrijker. Ons doel is de 3e plaats en 10 punten meer dan voor de winterstop. In beide opzichten komen we steeds dichterbij. We zitten in een goede flow."

Koploper RVC'33 boezemt hem geen angst in. "Ik denk zelfs dat zij met enig ontzag voor ons op bezoek komen. In de 3e periode staan wij zodanig goed dat we niet 'moeten', maar zij wel. Zij zitten in een mindere periode, maar staan niet voor niets bovenaan. Ik vind het ook één van de betere ploegen in onze afdeling. Niet alleen pakken we de laatste tijd veel punten, we zijn ook steeds beter gaan voetballen. Wij verheugen ons op die wedstrijd, waarin wij de afslachting van voor de winterstop goed willen maken."

Voetbalprogramma

Zaterdag 28 maart
SV Nootdorp-Forum Sport, 14:30 uur, Sportpark 's Gravenhout, De Poort, Nootdorp.
LSVV'70-SEV, 14:30 uur, Sportpark Kikkerpolder II, Oegsgeesterweg, Leiden.
Wilhelmus (za.)-Leidse Boys, 14:30 uur, Sportpark Westvliet, Groene Zoom, Den Haag.
FC Rijnvogels-RKAVV (vr.), 15:00 uur, Sportpark De Kooltuin, 1e Mientweg, Katwijk.

Zondag 29 maart
Goes-RKAVV, 14:30 uur, Sportpark Het Schenge, Geldeloozepad, Goes.
Wilhelmus (zo.)-ROAC, 14:00 uur, Sportpark Westvliet, Groene Zoom, Den Haag.
Stompwijk'92-RVC'33, 14:00 uur, Sportpark De Meerhorst, Klaverblad, Stompwijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant