Eendentrapje bij steile schoeiing.
Eendentrapje bij steile schoeiing.

Gemeente helpt natuur een handje met eendentrapjes

Actueel 164 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Als vroeger sloten of waterpartijen werden gegraven, kregen ze steevast een rechtop staande houten beschoeiing. Intussen zijn de inzichten echter veranderd en worden veel beschoeide oevers omgevormd naar aflopende, natuurvriendelijke oevers.

Flora en de fauna doen het goed bij een natuurlijke overgang tussen water en land. Helaas kunnen we niet elke steile walkant aanpassen naar een aflopende oever. Die watergangen zijn dan geen prettige omgeving voor jonge watervogels en andere dieren.

Maar de gemeente helpt een handje. Afdeling Stadsbeheer van de gemeente Leidschendam-Voorburg plaatst zeventig faunatrapjes langs steile walkanten, waarmee jonge watervogels, amfibieën, egels en ander klein grut uit het water kunnen komen.

Afgelopen najaar had de gemeente al een aantal van deze 'eendentrapjes' geplaatst en er staat nog een fiks aantal van deze trappetjes klaar om te worden aangebracht. Daardoro kunnen (jonge) diertjes straks op zo'n 110 plaatsen in de gemeente eenvoudig de steile oevers beklimmen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant