Tussen een fiscaal adviesbureau en een scoutinggroep ontstond een match tijdens de Beursvloer in 2012. Het adviesbureau heeft fiscaal advies gegeven aan de scoutingvereniging en in ruil daarvoor verzorgde de scouts een middag zeilles voor de medewerkers. (Foto: PR)
Tussen een fiscaal adviesbureau en een scoutinggroep ontstond een match tijdens de Beursvloer in 2012. Het adviesbureau heeft fiscaal advies gegeven aan de scoutingvereniging en in ruil daarvoor verzorgde de scouts een middag zeilles voor de medewerkers. (Foto: PR)

Inschrijven voor de Beursvloer aan de Vliet kan nog

Actueel 105 keer gelezen

Leidschendam - De aanmeldingen voor de tweede Beursvloer aan de Vliet die plaatsvindt op 23 april stromen binnen. Instellingen, verenigingen en stichtingen die op zoek zijn naar ondersteuning in de vorm van mensen, middelen, materialen, kennis, toegang tot netwerken en nieuwe communicatiemogelijkheden en bedrijven die graag een maatschappelijke bijdrage willen leveren aan de lokale samenleving in Leidschendam-Voorburg kunnen zich nog inschrijven voor de Beursvloer 2015.

Door Inge Koot

Het gaat voor de organisatie van de Beursvloer om het realiseren van matches tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. "Geld is op de beursvloer taboe. Alle 'matches' gebeuren met gesloten beurzen", aldus Laura Visser, coördinator van de Beursvloer. Op de site staan de maatschappelijke organisaties en bedrijven die meedoen vermeld. Hier vind je een heel divers aanbod van bedrijven waaronder Het Krantje. "Over wat wij gaan aanbieden ga ik nog eens goed nadenken. Het ligt erg voor de hand om redactieruimte aan te bieden maar dat willen wij nu juist niet doen", vertelt Mariëlle Schoor van het Krantje.

Stadstuin
Stadstuin Rusthout is een van de deelnemende maatschappelijke organisaties. Chris Bransz van de Vrienden van Rusthout hoopt op hulp bij allerhande klussen aan de Stadstuin. Stadstuin Rusthout heeft een recreatieve en educatieve functie voor de buurt. Hier kunnen mensen elkaar ontmoeten en dingen leren over de buurt, over de natuur en over de herkomst van het voedsel.

Daarnaast dient stadstuin Rusthout ook een sociaal doel door verschillende sociale groepen te verbinden. De stadstuin wordt beheerd en ontwikkeld door de Stichting Vrienden van Rusthout en volledig gerund door vrijwilligers. "Het zou zo fijn zijn als we via de Beursvloer hulp zouden krijgen van een groep mensen. Dat schiet dan zo lekker op."

Als tegenprestatie zijn de helpers van harte welkom om een keer op bezoek te komen voor een rondleiding en een kopje koffie met gebak. Ook Vitalis neemt deel aan de Beursvloer. Vitalis zorgt voor begeleiding van kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 18 jaar, die zich als gevolg van een tekort aan aandacht in een kwetsbare positie bevinden en het risico lopen in de problemen te raken.

Al jaren zet Vitalis vrijwilligers, maatjes, in om kinderen uit de jeugdhulpverlening te houden. Door de transitie van de jeugdzorg is het werk van Vitalis actueler dan ooit. De nadruk ligt bij Vitalis al ruim 37 jaar op preventie en participatie, middels inzet van vrijwilligers. Sinds kort begeleidt Vitalis ook kinderen in Leidschendam-Voorburg. Vitalis hoopt op communicatieadvies of media-aandacht. Ook zou het leuk zijn als er een match komt met een organisatie die iets leuks kan doen voor de maatjes zoals bijvoorbeeld een verwenmoment of een kookworkshop.

Gesloten beurzen
Het draait tijdens de Beursvloer om vraag en aanbod, maar met gesloten beurzen. Maatschappelijke organisaties hebben behoefte aan kennis, klussen, materialen en/of helpende handen terwijl maatschappelijk betrokken bedrijven of serviceclubs dit vaak in huis hebben. Beide partijen komen samen op de Beursvloer. Zodra de gong heeft geklonken, spreekt iedereen elkaar aan en brengen de matchmakers verschillende partijen bij elkaar, matches worden gemaakt en door de notaris bekrachtigd.

Om ervoor te zorgen dat de maatschappelijke organisatie met goed resultaat de Beursvloer verlaat kunnen zij gratis deelnemen aan de workshop 'Haal het maximale uit de Beursvloer'. Zij leren dan welke concrete hulpvragen ze kunnen stellen en hoe zij hun organisatie kort en krachtig op de Beursvloer kunnen presenteren.

Eén week voorafgaand aan de Beursvloer ontvangen de maatschappelijke organisaties en deelnemende bedrijven een overzicht van alle deelnemers, inclusief hun vraag en aanbod. Met behulp van deze lijst, kunnen zij zich voorbereiden: met wie willen zij op de vloer in contact komen en matchen. De Beursvloer aan de Vliet vindt plaats op donderdag 23 april van 16.30 -20.00 uur bij GGZ Rivierduinen – GGZ Haagstreek. Aanmelden kan nog via
www.beursvloeraandevliet.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant