De koks aan het werk in de open keuken.
De koks aan het werk in de open keuken.

De beste dagverse sushi bij Sushi so Tasty

Actueel 487 keer gelezen

Voorburg - Kleurrijk en smakelijk. Zo ziet de sushi eruit die wordt klaargemaakt in Sushi so Tasty aan de Koningin Julianalaan 120 in Voorburg. En zo smaakt het ook. Je likt je vingers er bij af. Genieten van luxe sushihapjes van de allerbeste kwaliteit.

Sushi is het helemaal op dit moment. Sushirestaurants schieten als paddenstoelen uit de grond. Ook in Voorburg heeft men nu een zaak waar je heerlijke sushi kunt krijgen. "Pizza's en wokken is een beetje geweest, en sushi is in", vertelt mede-eigenaar Jacob van Nijhuis van Sushi so Tasty.

De zaak aan de Koningin Julianalaan ziet er mooi uit. Vanachter de afhaalbalie kijk je in de open keuken waar de koks druk bezig zijn rolletjes te maken met de heerlijkste vis, groente, fruit en rijst. Stel je complete maaltijd samen, haal lekkere sushihapjes voor bij de borrel of je feestje. Je haalt het af of laat het bezorgen. Er staan vier scooters voor de deur die de sushi komen brengen in de wijde omgeving; van Den Haag tot Leidschendam-Voorburg en Rijswijk tot aan Voorschoten. Het komt aan in mooi opgemaakte schaaltjes, compleet met stokjes en een flesje wasabi.

Thaise koks
De sushihapjes worden voornamelijk gemaakt door de koks Krisda Ponsa en Santiphap Jueychan, die beiden afkomstig zijn van een gerenommeerd sushirestaurant. Beiden hebben al zo'n 20 jaar ervaring in de horeca, waarvan 15 jaar in Japanse restaurants. "Twee Thaise koks in een Japanse zaak", lacht Van Nijhuis. "Ja", reageert Krisda. "Eten maken zit in onze cultuur. Mensen uit Thailand zijn altijd bezig met eten." Snel en vaardig maken de koks even wat klaar om te laten proeven. Het is allemaal even lekker en oogt fantastisch.

Dagvers
Alles wat Sushi so Tasty maakt is dagvers. We kiezen voor kwaliteit voor een redelijke prijs", vervolgt Van Nijhuis. Dus geen supermarktkwaliteit en altijd alles dagvers. Wat over is wordt zeker niet voor de volgende dag bewaard." De hapjes worden voornamelijk gemaakt van vele soorten rauwe vis en schaaldieren, als zalm, tonijn, paling, krab en garnalen We hebben wel 55 verschillende sushihapjes vertelt Krisda. Voornamelijk van rauwe vis, maar ook met kip en vegetarische sushi met omelet, komkommer, avocado en allerlei andere soorten groente en fruit.

Sushi so Tasty is geopend op dinsdag tot en met zondag van 15.00 tot 21.00 uur. "We zijn nu een week of twee open en de loop begint er langzaam in te komen", aldus Van Nijhuis. Uiteraard kan men ook contact opnemen als men de catering voor feesten en partijen wil laten verzorgen. Informatie en bestellen kan via tel. 070-2044013, via e-mail: info@sushisotasty.nl op de site www.sushisotasty.nl, of via de speciale app (5% korting bij bestellingen via de site of de app).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant