Afbeelding

Tragische dood broers slaat diepe wond

Actueel 1.101 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De overleden broers uit Leidschendam-Voorburg die zondag in een sloep in Wateringen zijn aangetroffen, zijn Thijs (26) en Ernst Timmerman (30). Het derde slachtoffer is de 30-jarige Arnold Ziengs uit Zoetermeer.

De uitslag van het onderzoek naar de definitieve doodsoorzaak van de mannen is afgerond. Het onderzoek wees uit dat koolmonoxidevergiftiging de mannen fataal werd. Een schouwarts constateerde ter plaatse dat de slachtoffers symptomen vertoonden die overeenkomen bij het overlijden door koolmonoxide. Ook uit onderzoek van medewerkers van de Forensische Opsporing kwam dit als het meest aannemelijke scenario naar voren. De bloed- en urinemonsters die bij het Nederlands Forensisch Instituut werden onderzocht, hebben de vermoedens bevestigd. Bij alle drie de slachtoffers was er sprake van een dodelijke koolmonoxide-waarde.

Shock
De Telegraaf laat vandaag weten dat de dood van de broers een diepe wond heeft geslagen in de gemeenschap. Mondhygiënist Ernst werkte bij M2 Tandartsen in Voorburg en was volgens zijn baas een betrokken vakman. De 26-jarige Thijs werkte bij restaurant Kapitein Haak in Leidschendam. Ook daar zijn ze onthutst over de tragische gebeurtenis. Vrienden van de geliefde broers legden maandag bloemen en kaarsjes langs de Wateringse Zwethkade-Noord. Daar werden zondagmiddag de stoffelijke overschotten gevonden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant