Afbeelding

Zondagavondconcerten stoppen op hoogtepunt

Actueel 119 keer gelezen

Leidschendam - Het jubileumseizoen van de Stichting Cultureel Contact Prinsenhof eindigt met een absoluut hoogtepunt: een concert dat zondagavond 26 april zal worden gegeven door de internationaal beroemde cellist Pieter Wispelwey begeleid door de pianist Paolo Giacometti.

Beiden vormen al jarenlang een succesvol duo. Pieter Wispelwey, een charismatisch musicus die concertpodia over de hele wereld als zijn werkterrein heeft, won met zijn gevoel voor stijl, zijn eigen authentieke interpretatie en een fenomenale techniek de harten van het publiek. Hij heeft meer dan twintig albums uitgebracht en veel grote internationale prijzen ontvangen. Zijn briljante begeleider Paolo Giacometti was al eerder te gast in de serie Concerten op de Zondagavond en heeft destijds veel indruk gemaakt met zijn uitvoering van romantische pianosolowerken. Samen zullen ze enkele prachtige werken spelen uit het cellorepertoire van de romantische periode: niet alleen sonates van Mendelssohn en Brahms, maar tevens de aangrijpende cellosonate van Chopin.

Slotakkoord
Het concert vormt tevens het definitieve slotakkoord van de kamermuziekserie Concerten op de Zondagavond, waarin musici van zeer hoog niveau hier gedurende een periode van veertig jaar ruim 280 klassieke concerten gaven. "Met pijn in het hart zetten we er noodgedwongen een punt achter, mede ten gevolge van de stopzetting van de gemeentelijke subsidie en de vergeefsheid van pogingen voldoende sponsors te vinden", aldus Hans Westgeest van de stichting Cultureel Contact Prinsenhof.

De Yi Jun Memorial Church is gevestigd aan de Prinsenhof 8 in Leidschendam-noord. Toegangsprijs (incl. pauzedrankje) voor volwassenen €17-, voor studerenden: €7,-euro. Jongeren tot 18 jaar onder begeleiding van een betalende volwassene gratis toegang. Het concert begint om 20.15 uur. Reserveren. Dat per e-mail info@kamermuziekleidschendam.nl) of tel. (070 3271941). Zie voor meer informatie ook www.kamermuziekleidschendam.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant