'Tafelvoetbalcompetitie' in het Oranjekwartier (archieffoto 2014).
'Tafelvoetbalcompetitie' in het Oranjekwartier (archieffoto 2014).

Feest Oranjekwartier niet in gevaar

Actueel 241 keer gelezen

Voorburg - Hoewel de Voorburgse Oranjevereniging Oranjekwartier geen subsidie krijgt, is het Koningsdagfeest van het Oranjekwartier in Voorburg geen moment in gevaar geweest. Bestuursleden Wil van der Ham en Sandra van Delft prijzen zich gelukkig dat ook voor dit jaar het programma en de financiering weer rond zijn. "We hebben zo'n 240 tientjesleden en dankzij sponsoring door winkels en bedrijven uit de buurt en opbrengst van de drankjes en hapjes kunnen we alles betalen", vertelt Sandra.

Intussen hangen de vlaggetjes al te wapperen in de straat en ook de sponsortoren, met daarop de namen van de sponsors en het programma, aan het begin van de straat bij de Parkweg staat weer opgesteld. Het Oranjekwartier is er helemaal klaar voor. "Bij ons geen vrijmarkt", gaat Sandra van start. "Wij zijn meer van de spelletjes." Kinderen kunnen deelnemen aan diverse Oudhollandse en eigentijdse spelen. Elk jaar hebben we er wel een paar nieuwe bij. Deze keer kun je bijvoorbeeld bungee trampolinespringen in een tuigje. En we hebben een limonadekoe weten te regelen waar kinderen zelf hun limonade uit kunnen 'melken'. Ook rijdt er een trekkertje rond met een aanhanger waarin kinderen kunnen meerijden. Verder zijn er workshops poppetjes knutselen en graffiti spuiten."

IJsje
Alle kinderen kunnen met een gratis stempelkaart deelnemen en bij inlevering ontvangen ze ook nog eens een gratis ijsje en maken kans op een prijsje. Voordat het spelprogramma van start gaat worden om 14.00 uur ballonnen opgelaten. Voor de ballonnen die het verst komen, zijn er prijzen. "Vorig jaar hebben er 150 kids meegedaan aan de spelletjes". vertelt Sandra. Voor kinderen tot 7 jaar wordt er bovendien twee keer een interactieve voorstelling gegeven door Eva's Theatertuin. Dit is een interactieve voorstelling, gemaakt door Evelien van der Ham en Renee Huismans, waarin de kinderen ook een rolletje kunnen spelen. De kinderen gaan in optocht naar de voorstelling. De middag wordt afgesloten met een tafelvoetbalcompetitie, waarna er 's avonds nog een kinderdisco is.

Druk
Tevens is er een fietspuzzeltocht voor jong en oud van ca. 25 km. Inschrijven tussen 12.00 en 12.30 uur bij het wijkcentrum Oranjehoek. Voor volwassenen is het verder prima vertoeven op het pleintje aan de Oranje Nassaustraat. Er is een terras op het pleintje, waar je wat kunt drinken of eten. Sowieso zijn er sateetjes en (broodjes) hamburgers verkrijgbaar. Een dj zorgt voor muziek. "Het is altijd gezellig en hartstikke druk. Naar schatting komen er wel zo'n 600 mensen op bezoek", schat Sandra in. "Ik woon al 17 jaar niet meer in de straat sinds ik verhuisd ben naar Leidschenveen maar ik blijf toch altijd bij het Oranjekwariter betrokken", aldus bestuurslid Wil van der Ham. Mensen uit de hele omtrek, oud-bewoners, maar ook familie en andere belangstellenden komen op Koningsdag naar het Oranjekwartier, dat al jaren bekend staat als gezellig. Volgend jaar vieren we zelfs ons 80-jarig bestaan," aldus Wil van der Ham. Zie ook www.oranjekwartier.nl of facebook.

 

Het feest in het Oranjekwartier is al jaren een groot succes (archieffoto).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant