Camerajournalist Lois Nieuwenhoven is gespecialiseerd in het maken van professionele videoproducties. (Foto: Wim van der Spiegel).
Camerajournalist Lois Nieuwenhoven is gespecialiseerd in het maken van professionele videoproducties. (Foto: Wim van der Spiegel).

Lois New Media voor uw bedrijfsfilm, bruidsreportage of uitvaartfilm

Ondernemer in Beeld 492 keer gelezen

Voorburg - Lois Nieuwenhoven is regisseur, interviewer, belichter, cameravrouw, doet geluid en is editor. Als 1-mans team maakt zij bedrijfsfilms, bruidsreportages en uitvaartfilms. Lois is als camjo gespecialiseerd in het maken van professionele videoproducties. Camjo is een afkorting van camerajournalist. Al deze mogelijkheden op het gebied van videoproducties biedt zij aan vanuit haar bedrijf Lois New Media.

Als jong meisje wist Lois al dat ze iets met een camera wilde gaan doen. Dat illustreert zij mooi op haar website met een filmpje uit haar jeugd. Zij volgde de HBO-opleiding communicatie & media. Zij studeerde af bij Omroep West. Daar leerde zij filmen, interviewen en monteren. Hierna volgde zij de opleiding tot Camjo bij Open Studio in Amsterdam. In 2012 startte zij haar eigen onderneming Lois New Media. Uit haar portfolio op de website blijkt dat zij inmiddels veel ervaring heeft in het maken van bedrijfsfilms, trouwfilms, het vastleggen van uitvaarten en het maken van nieuwsitems voor regionale en lokale omroepen.

Zo maakte zij een promotiefilm voor DSW, het bedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt naar een passende baan en bedrijfsfilms voor verschillende commerciële organisaties. "Het midden- en kleinbedrijf is wel mijn doelgroep. Mijn motto is: een website is pas compleet als er een bedrijfsfilm op staat.", vertelt Lois in haar woning aan de Koningin Julianalaan. Zij heeft hier een mooie werkplek en is blij met de centrale ligging. "Ik zit hier zo op de snelweg en ben ook heel snel in Den Haag." Een jaar geleden verhuisde Lois vanuit Loosduinen naar Voorburg en heeft daar geen moment spijt van.

Lois bruist van de Ideeën en heeft verschillende daarvan al uitgevoerd. Zo heeft zij naast haar website www.loisnewmedia.nl ook een site gericht op bruiloft films (www.visualwedding.nl) en op uitvaartfilms (www.afscheidinbeeld.nl). Bruiloften brengt zij op een hele bijzondere en persoonlijke manier in beeld. Zij zorgt voor een mooi document voor het leven.

"De trouwfilm bestaat naast de beelden van de bruiloft ook uit korte interviews met familie en vrienden", vertelt Lois enthousiast. "iedereen vindt het leuk om hieraan mee te werken." Naast de mooie film van ca. 1,5 uur krijgt het bruidspaar een gratis filmpje van 3 tot 5 minuten. "Dat is een compilatie van de trouwfilm. Deze kan het bruidspaar dan aan de gasten mailen of plaatsen op Facebook. Reken er maar op dat het heel veel reacties en likes oplevert", aldus Lois lachend.

Ook het filmen van uitvaarten gebeurt steeds vaker. "Er is vaak een bijzondere reden waarom iemand een uitvaart wil laten filmen. Bijvoorbeeld als een jonge moeder overlijdt voor de kinderen die de uitvaart nog niet bewust meemaken. Of dat er familie van de overledene in het buitenland zit en niet bij de uitvaart aanwezig kan zijn." Lois zou ook graag een portret maken van de persoon op het moment dat hij of zij nog leeft. "Dat zou een mooi document zijn voor de nabestaanden, zeker als het om jonge kinderen gaat."

Een ander idee van Lois is het maken van woningportretten. "Ik ga de mensen dan filmen die het huis te koop hebben staan. De bewoner komt aan het woord en vertelt over het huis en de buurt. Ik ga hiervoor binnenkort makelaars benaderen. Kijken of daar belangstelling voor is." Dat Lois elke keer weer nieuwe ideeën heeft is niet gek als je uit een gezin met ondernemers komt. "Mijn vader had een detacheringsbedrijf en was altijd bezig met nieuwe dingen. En mijn broer maakt kasten."

Meer informatie over Lois New Media is te vinden op www.loisnewmedia.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant