Voor evenementen zoals bij kinderboerderijen hoeven dan geen leges meer te worden betaald (foto: Ot Douwes).
Voor evenementen zoals bij kinderboerderijen hoeven dan geen leges meer te worden betaald (foto: Ot Douwes).

Geen leges meer voor kleinere evenementen

Actueel 128 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg heeft een groot en gevarieerd aanbod van evenementen, die vaak belangeloos georganiseerd worden door vrijwilligers. Wethouder Frank Rozenberg: "Die evenementen zijn voor ons van onschatbare waarde. We willen initiatieven vanuit de gemeente en het organiseren van evenementen stimuleren." 

Inwoners en organisaties die op vrijwillige basis kleinere evenementen organiseren, hoeven om die reden geen leges meer te betalen, zo stelt het college van B&W voor aan de raad. Met het voorstel wordt een eerdere aanscherping van de legesverordening, die voortvloeide uit de bezuinigingen, teruggedraaid. Het vragen van kostendekkende leges blijkt in de praktijk een financiële drempel te zijn voor het organiseren van evenementen.

Het gaat daarbij om instellingen als kinderboerderijen, verzorgingshuizen, scholen, wijkverenigingen, stichtingen en (sport)verenigingen. Sinds 1 januari 2015 kregen alleen goede doelen met een CBF-keurmerk vrijstelling voor het betalen van de leges. Als de raad het eens is met dit besluit, krijgen organisaties, die al hebben betaald voor een evenementenvergunning, hun geld terug. Als de legesaanslag nog niet is betaald, wordt de aanslag vernietigd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant