Vooral de nieuwbouw op de locatie van het Zürichgebouw zal een positieve impact hebben op de beleving van het gebied.
Vooral de nieuwbouw op de locatie van het Zürichgebouw zal een positieve impact hebben op de beleving van het gebied.

Ruimte voor nieuwe ontwikkelingen

Actueel 475 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor om drie ruimtelijke kaders vast te stellen. Het betreft een ruimtelijk kader voor Damlaan 66-68, de Zürich-locatie (Veurse Achterweg 26) en Marcellus-Emantslaan 19. De wensen en suggesties van omwonenden zijn bij het opstellen van de kaders meegenomen.

De eigenaar van Damlaan 66-68 wil het huidige pand slopen en nieuwbouw realiseren met een winkelruimte, appartementen en een parkeervoorziening. Bij de Marcellus Emantslaan wil een ontwikkelaar het voormalige schoolgebouw slopen en woningbouw ontwikkelen. Bij de Zürich-locatie betreft het een kantoorgebouw met acht bouwlagen dat ruimte moet bieden voor de komst van eengezinswoningen.

De gemeente is blij met de initiatieven voor deze locaties. In alle drie de gevallen gaat het om een verbetering van de leefomgeving. Vooral de nieuwbouw op de locatie van het Zürichgebouw zal een positieve impact hebben op de beleving van het gebied. De ruimtelijke kaders vormen een belangrijke stap richting de realisatie van de nieuwbouw. Hierin staan namelijk de eisen waaraan de woningbouwplannen moeten voldoen. Om de toekomstige invulling van de drie locaties te laten aansluiten bij de wensen van de buurt zijn informatiebijeenkomsten gehouden.

Wethouder Saskia Bruines (ruimtelijke ontwikkelingen): "Bij het opstellen van ruimtelijke kaders luisteren we altijd eerst naar omwonenden en belanghebbenden. Zij kennen hun eigen leefomgeving vaak als geen ander. Ook bij het opstellen van deze drie ruimtelijke kaders hebben we hun input als zeer waardevol ervaren."

De ruimtelijke kaders staan op www.lv.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant