Zo kunnen mensen met een fysieke beperking zich in Leidschendam-Voorburg thuis voelen en in een veilige, groene omgeving wonen, werken en hun vrije tijd besteden.
Zo kunnen mensen met een fysieke beperking zich in Leidschendam-Voorburg thuis voelen en in een veilige, groene omgeving wonen, werken en hun vrije tijd besteden.

Voorzieningen beter toegankelijk maken

Actueel 135 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het college van B&W vindt dat alle inwoners evenveel kansen moeten krijgen om mee te kunnen doen in de samenleving. Voor inwoners met een fysieke beperking is dat lang niet altijd vanzelfsprekend. Nog te vaak komen zij knelpunten tegen. Dat past niet in een stevig sociaal beleid, dat goede zorg biedt aan inwoners, die dat nodig hebben.

Het college komt daarom met een pakket verbetermaatregelen, dat zorgt voor bewustwording, borging van aandacht en oplossing, maar vooral het voorkomen van knelpunten bij de fysieke toegankelijkheid van voorzieningen. Zo kunnen mensen met een fysieke beperking zich in Leidschendam-Voorburg thuis voelen en in een veilige, groene omgeving wonen, werken en hun vrije tijd besteden.

Maatregelen
Twee medewerkers zorgen ervoor dat er bij de gemeente voortdurend aandacht is voor toegankelijkheid bij gebouwen en de openbare ruimte. Rond de 'Dag van de Toegankelijkheid' draagt de gemeente het belang uit van goede toegankelijkheid. Ook wordt het onderwerp een vast thema in projectplannen en bij werkzaamheden die de gemeente laat verrichten.

Bij het indienen van een bouwaanvraag krijgt de initiatiefnemer advies over eisen en richtlijnen voor toegankelijk bouwen. De maatregelen zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de Werkgroep Openbare Toegankelijkheid van het Platform Gehandicapten Leidschendam-Voorburg, die tevens de vaste adviseur is bij het maken van plannen voor aanleg en beheer van openbare voorzieningen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant